Založ si blog

Čo sa stane, keď . . .

Strana, ktorá bola pri vzniku nášho štátu zanikne – tak prognózujú mnohí. „Nuž a čo takého hrozného sa stane?“, pýtajú sa „nezúčastnení“, veď politických strán na Slovensku je viac, ako našej vychýrenej slovenskej špeciality – pravej liptovskej bryndze. A možno majú „svoju“ pravdu.

Naši čechoslováci, ktorí u nás doma dnes opäť okupujú vari všetky významnejšie posty v médiách i v politike, sa už nemôžú dočkať a medlia si ruky, ako sa im všetko náramne darí. Na jednej strane štvať slovenských Maďarov proti Slovákom, tým že im sugerujú, že môžu chcieť stále čosi viac ako majú a nás, Slovákov zasa proti Maďarom tým, že nás nimi strašia. (Že by mnohí Maďari chceli južné a možno aj celé Slovensko, je asi pravda, ale jedno je chcenie a druhé sú reálne možnosti chcenie uskutočniť.) Špecialista v tomto smere je istý škrabák menom Ľuboš Palata, ktorého Česi, mimochodom, považujú za fašistu.
U nás je to cháska, ktorá číta vari do dvesto skalných trkvasov, pripravených hneď a za každú cenu (oni ju platiť nebudú) obnoviť Československo. Ktorí sú to? Netreba menovať, každý ich pozná, každoročne sa niekoľkokrát stretávajú pod českým kocúrom a kvília, kde domov ich? A nás oblbujú denne rôznymi „spoločnými projektmi“, ako je „Hlas ČeskoSlovenska“ (čo je to za pravopis, dobre platená mediálna rada?) a dnes už aj spoločné zastupiteľské úrady. Tak pokračuje za potlesku mnohých naivne dôverčivých Slovákov plazivá čechoslovakizácia Slovenska. V Česku sa pripravujú drastické reformy, ktoré Česi na rozdiel od nás nechcú akceptovať, nuž ktože im ich zaplatí ak nie bratři slováci? (Áno , je to správne, čecháčkovia nás píšu zásadne s malým s, sme pre nich to isté ako ostraváci, či plzeňáci)

Na zánik HZDS sa tešia aj tzv. Mečiarovi prichmatizéri. Mnohí už dávno HZDS opustili, ale kým existovalo, nemali istotu, ako to s nimi napokon dopadne. Niektorí mali možno výčitky svedomia (ak vôbec dajaké majú), že sprosto zradili národ a tých málo, ktorí (iba zo strachu pred „starým“) z HZDS ešte neodišli a tešia sa, že budú konečne „voľní“, sa veľmi mýli. Pretože Fico a spol. už na nich chystajú patričné „legislatívne prostredie“. Jednak, aby si naklonil farizejov-figliarov a jednak preto, že národu namiesto takpovediac odhalených goríl „musia čosi adekvátne predhodiť“, aby nestratili tvár a preferencie. Prečo nie práve mečiarovských privatizérov? Takže, netešte sa predčasne, súdruhovia.

Ukazuje sa, že HZDS existovalo, kým malo nárok na príspevok od štátu za dosiahnutý volebný výsledok, dôležité je však to,že bolo pre čechoslovákov nezdolnou hradbou slovenskej zvrchovanosti. Nie hzdsácki prichmatizéri, Mečiar, ale prostí členovia, národovci, ktorí verili v ídey, pre ktoré do HZDS vstúpili. Títo ľudia sú dnes sklamaní z toho, že medzi „prichmatizérmi sa nenájde ani zopár „statočných“, ochotných splniť si svoju povinnosť a za „vlastné“ financovať stranu v jej ťažkom období. Stačilo by štyri roky! Koľko rokov ste z HZDS doslova ťažili, páni?

Ak HZDS zanikne, nestane sa nič – a veľa. Okrem už vyššie uvedeného, odhalia sa (samé) dosiaľ zahalené tváre. Ukázať národu kto je kto, je dobrá, aj keď v tomto prípade zrejme nechcená, služba národu.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

električka snd

Ministerstvo električku popred SND neodmietlo. Divadlo argumentuje garážami a štúdiám neverí

30.04.2024 20:53

Vedenie SND si okrem toho plánuje dať posúdiť výsledky štúdií, na ktoré sa hlavné mesto odvoláva

Covid

EMA požaduje aktualizáciu vakcín proti covidu pred ďalšou očkovacou kampaňou

30.04.2024 20:19

Najrozšírenejším variantom na svete je teraz variant JN.1, ktorý "predbehol" subvariant XBB

Javelin, vojna na Ukrajine, vojaci, raketomet, protitanková strela

Čaputovej poradkyňa: Vláda vníma to, čo sa deje na Ukrajine ako bezpečnostnú hrozbu, rozdiel v porovnaní so susedmi je v rétorike

30.04.2024 19:07

Kobzová tvrdí, že Poľsko sa jednoznačne vybral cestou, „ak chceš mier, priprav sa na vojnu“.

Grécko Rodos požiare lesné ľudia evakuácia

Na ruskej Sibíri sa začína sezóna lesných požiarov

30.04.2024 18:52

Kým na východe Sibíri vyčíňajú lesné požiare, viaceré regióny v jej západnej časti pri hraniciach s Kazachstanom sužujú rozsiahle záplavy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256839x
Priemerná čítanosť článkov: 2762x

Autor blogu

Kategórie