Založ si blog

O čo ide (istým) mimovládkam

Po prevrate v r.1989 chvíľu trvalo, kým sa „začalo trhať“ vrece s kadejakými, vraj občianskymi združeniami. Západné demokracie bolo z toho tak frustrované, že ústami istej Madlenky (raz ju budú možno súdiť – zrejme až in memoriam – ako vojnového zločinca), vyhlásili Slovensko za akúsi čiernu dieru na mape sveta. Potom sa veci ujal vo svete (nielen na Slovensku) neslávne známy dobrovoľník a „dobrák od kostí“ Sereš a veci sa pohli. Mimovládky začali u nás vznikať ako huby po daždi. Dnes ich máme toľko, že ani ony samé o sebe nevedia. A tak sa medzi tými, ktoré robia čosi skutočne záslužné, pohodlne skývajú aj iné – tie, ktoré usilovne pracujú na destabilizácii slovenskej spoločnosti.

Neviem koľko je takých, ktoré sa starajú o psov a mačky, medveďov, vlkov , vtáctvo nebeské. Takých, ktoré sa starajú o ľudí – ale skutočne, nie iba na papieri – je však poriedku. Nájdu sa aj také, ktoré sa (na papieri) starajú aj o Rómov či Cigánov. Niežeby im pomohli, veď na to ani nie sú tí „veľkomestskí“ fičúri a „slečny“ stavaní, no ak dostanú možnosť ukázať sa v televízii, to je ono (pre nich), potom oduševnene tliachajú dve na tri. Zásadne si však nevšímajú o čom je práve reč, tobôž argumenty besedníkov. Ich cieľom je dostať zo seba medzi ľud len frázy ktoré im ktosi vtlkol do hlavy. A tak vládna moc je pre nich vždy nepriateľom, ktorého treba zlikvidovať a ľudia, občania, sú iba tupé „stádo“ neznalé problematiky, ktorú majú oni v malíčku. Pretože -lenOni sú osvietení…

Ich správanie a pôsobenie nasvedčuje tomu, že pravým úmyslom ich nadnárodných šéfov nie je chrániť vlkov, medveďov, či psov ale traumatizovať a rozoštvávať slovenskú spoločnosť. A oni – sú medzi nimi aj takí – naivne svojim šéfom veria (veď dostávajú od nich žold). A možno veria aj tomu, že robia dobrú vec a že tomu o čom hovoria aj rozumejú.

Tak na mňa pôsobil aj istý, vraj programový riaditeľ istej nadácie G.Soroša pri svojich vstupoch do ostatnej debaty „O 5 minút 12“, v ktorej sa hovorilo o návrhu na riešenie tzv. rómskeho problému. Akoby ani nepočul čo hovoria diskutujúci, húdol si svoje – a úplne od veci. Dosiahol tým iba to, že proti sebe poštval ďalších „bielych“ a a ďalších Rómov. Mám pritom pocit, že ani nemôže byť taký hlúpy, aby o tom nevedel.
Nie som pomstivý, ani škodoradostný, no keby som mal tú moc , dal by som mu možnosť obhájiť svoje „učenie“ v praxi. Počul som, že pán O . Dobrovodský z Malaciek požiadal Mesto Malacky o byt, pretože sa chce (musí) zo svojho domu odsťahovať. Čo keby sa tam pán Sorošov „riaditeľ“ presťahoval – aspoň na tri mesiace. To by bol výkon hodný rešpektu. Potom by som azda aj uveril, že to s tými Rómami myslí úprimne a že mu nejde len o vyvolanie konfliktu medzi občanmi tohto štátu.

Po ňom by sa mohli v byte striedať v trojmesačných intervaloch ďalší „odborníci“ 3. sektora na riešenie rómskeho problému.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

Václav Klaus

Ochranka zlyhala aj pri Klausovi. Vtedy mal však útočník iba airsoftovú pištoľ

17.05.2024 10:00

„Keby mal ostrú zbraň, tak sme bez prezidenta,“ povedal český bezpečnostný expert Andor Šándor o incidente z roku 2012, keď mladý výtržník vystrelil na Václava Klausa.

fico, atentát na fica,

Klaus vyzval médiá, aby nebagatelizovali atentát na slovenského premiéra Fica

17.05.2024 09:38

Bagatelizovanie toho, čo sa stalo, je podľa českého exprezidenta niečo, proti čomu treba „zásadne protestovať“.

atentát Banská Bystrica Fico nemocnica polícia

NAKA prehľadala byt strelca na Fica. Domov priviezla aj atentátnika

17.05.2024 08:43, aktualizované: 09:35

Vyšetrovatelia vykonávali domovú prehliadku a kriminalistickí technici zaisťovali stopy.

Belgicko EÚ Summit Dvojdňový, fico, orbán

Orbán zneužíva atentát na Fica vo volebnej kampani

17.05.2024 08:24

Z levického páchateľa spravil Google prekladač ľavicového a pravicový maďarský premiér sa toho ihneď chytil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 257285x
Priemerná čítanosť článkov: 2767x

Autor blogu

Kategórie