Založ si blog

Rozbíjajú štát

Tieto riadky nepíšem na obhajobu Fica, ani Gašparoviča, ba ani žiadneho iného politika, Píšem ich na obranu našej republiky, proti tým, ktorí ju cielene rozvracajú a demoralizujú celú spoločnosť. Fico aj Gašparovič nie sú žiadnou výnimkou, pretože v minulosti nie raz spoluvytvárali „vhodné“ prostredie na to, aby sa slovenská politika nekultivovala, nedaj Boh neslúžila ľudu, jeho potrebám a záujmom. Dnešná, žalostná a zahanbujúca realita je teda aj ich „maslo“. Lenže, národ trpí, preto nemožno mlčať.

Je mi skutočne ľúto, že naša opozícia je v takom žalostnom stave v akom je a nevie nájsť z neho východisko. Pretože to, čo stvárajú v NR SR je vskutku trestuhodné. Nie prezident a jeho postoj v kauze Čenteš, ale opoziční lídri si zaslúžia byť obžalovaní pre úmyselné porušovanie ústavy s cieľom rozvrátiť demokratické inštitúcie v štáte a uskutočniť politický prevrat. Fígeľ, Frešo, Sulík a Bugár sú pučisti, ktorí sa chcú neústavným spôsobom zmocniť vlády.

Akým právom napríklad taký Fígeľ vyziapuje v NR SR na kohosi „pravda vás dobehne“. On, ktorý podvodne získal byt a podvodne ho komusi (vraj) daroval, on, ktorý si nechal podvodne vyplácať diéty, ktoré mu nepatrili, on, ktorý uzatvoril podvodné manažérske zmluvy s generálnym riaditeľom železníc a pošty a spôsobil tak štátu škodu veľkého rozsahu, on si ešte trúfa niekoho kádrovať? Je čosi zhnité v štáte slovenskom, keď ešte môže takýto človek vykonávať funkciu poslanca najvyššieho zákonodárneho orgánu.
Hanba republikovej rade KDH, že ho neodvolala z funkcie predsedu ale aj radovým členom, že nenaliehajú na očistu svojho hnutia od takýchto bezcharakterných ľudí. Potom , samozrejme že preferencie KDH klesajú, že hnutie nemá v kresťanskej spoločnosti žiadnu autoritu, že sa od neho odvrátila aj cirkev.

O Frešovi škoda stratiť slovo. Usiluje sa pôsobiť seriózne, ale jeho bočiaci, neúprimný pohľad ho prezrádza. Po dvojici Dzurinda- Mikloš si veru „skupinka“ vybrala vo Frešovi a Kaníkovi skutočne dôstojných nástupcov. Slušný človek sa v tú stranu, kde sú, veru ani neobzrie.

Sulíkovi už neveria ani vlastní. Dokopy ich nie je ani 300. Ako si táto výťahová strana dovoľuje už dva roky sústavne traumatizovať slovenskú spoločnosť blúznením o drogách, o akejsi „ochrane“, slušne povedané, protikresťanského svetonázoru a teraz ešte vymysleným obvinením hlavy štátu. V Austrálii, Sulíkovej zasľúbenej zemi, by sa s nimi jej premiérka veru nebabrala. Vyhostila by ich z „krajiny“ a bolo by po vtákoch.

O Bélovi sa zmieňovať nebudem, nech si s ním spravia poriadok naši Maďari. Aj im už lezie na nervy. Miesto toho aby spolupracoval s vládou na riešení ich problémov, intriguje s politickými mŕtvolami. Zrejme sa dočká podobného osudu.

Klinec do ich spoločnej politickej rakvy zatĺkol prvý prezident SR – ich Mižu, keď povedal: „Mne sa zdá, že je to nedôstojné pre takúto vec obžalovať prezidenta. Nechcem sa k tomu bližšie vyjadrovať, ale je to nevhodné. To nie je vec na obžalobu prezidenta, čo je predmetom návrhu na mimoriadnej schôdzi.“

Čo k tomu dodať? Ak je obžaloba nedôvodná, potom ide o hanobenie hlavy štátu a to by si mala všimnúť prokuratúra, nečakať na podnet a konať. A nie sa kadiaľsi „trtoliť“ a tváriť sa, že to čo sa deje v NR SR sa jej netýka.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256813x
Priemerná čítanosť článkov: 2761x

Autor blogu

Kategórie