Založ si blog

Rozbíjajú štát

Tieto riadky nepíšem na obhajobu Fica, ani Gašparoviča, ba ani žiadneho iného politika, Píšem ich na obranu našej republiky, proti tým, ktorí ju cielene rozvracajú a demoralizujú celú spoločnosť. Fico aj Gašparovič nie sú žiadnou výnimkou, pretože v minulosti nie raz spoluvytvárali „vhodné“ prostredie na to, aby sa slovenská politika nekultivovala, nedaj Boh neslúžila ľudu, jeho potrebám a záujmom. Dnešná, žalostná a zahanbujúca realita je teda aj ich „maslo“. Lenže, národ trpí, preto nemožno mlčať.

Je mi skutočne ľúto, že naša opozícia je v takom žalostnom stave v akom je a nevie nájsť z neho východisko. Pretože to, čo stvárajú v NR SR je vskutku trestuhodné. Nie prezident a jeho postoj v kauze Čenteš, ale opoziční lídri si zaslúžia byť obžalovaní pre úmyselné porušovanie ústavy s cieľom rozvrátiť demokratické inštitúcie v štáte a uskutočniť politický prevrat. Fígeľ, Frešo, Sulík a Bugár sú pučisti, ktorí sa chcú neústavným spôsobom zmocniť vlády.

Akým právom napríklad taký Fígeľ vyziapuje v NR SR na kohosi „pravda vás dobehne“. On, ktorý podvodne získal byt a podvodne ho komusi (vraj) daroval, on, ktorý si nechal podvodne vyplácať diéty, ktoré mu nepatrili, on, ktorý uzatvoril podvodné manažérske zmluvy s generálnym riaditeľom železníc a pošty a spôsobil tak štátu škodu veľkého rozsahu, on si ešte trúfa niekoho kádrovať? Je čosi zhnité v štáte slovenskom, keď ešte môže takýto človek vykonávať funkciu poslanca najvyššieho zákonodárneho orgánu.
Hanba republikovej rade KDH, že ho neodvolala z funkcie predsedu ale aj radovým členom, že nenaliehajú na očistu svojho hnutia od takýchto bezcharakterných ľudí. Potom , samozrejme že preferencie KDH klesajú, že hnutie nemá v kresťanskej spoločnosti žiadnu autoritu, že sa od neho odvrátila aj cirkev.

O Frešovi škoda stratiť slovo. Usiluje sa pôsobiť seriózne, ale jeho bočiaci, neúprimný pohľad ho prezrádza. Po dvojici Dzurinda- Mikloš si veru „skupinka“ vybrala vo Frešovi a Kaníkovi skutočne dôstojných nástupcov. Slušný človek sa v tú stranu, kde sú, veru ani neobzrie.

Sulíkovi už neveria ani vlastní. Dokopy ich nie je ani 300. Ako si táto výťahová strana dovoľuje už dva roky sústavne traumatizovať slovenskú spoločnosť blúznením o drogách, o akejsi „ochrane“, slušne povedané, protikresťanského svetonázoru a teraz ešte vymysleným obvinením hlavy štátu. V Austrálii, Sulíkovej zasľúbenej zemi, by sa s nimi jej premiérka veru nebabrala. Vyhostila by ich z „krajiny“ a bolo by po vtákoch.

O Bélovi sa zmieňovať nebudem, nech si s ním spravia poriadok naši Maďari. Aj im už lezie na nervy. Miesto toho aby spolupracoval s vládou na riešení ich problémov, intriguje s politickými mŕtvolami. Zrejme sa dočká podobného osudu.

Klinec do ich spoločnej politickej rakvy zatĺkol prvý prezident SR – ich Mižu, keď povedal: „Mne sa zdá, že je to nedôstojné pre takúto vec obžalovať prezidenta. Nechcem sa k tomu bližšie vyjadrovať, ale je to nevhodné. To nie je vec na obžalobu prezidenta, čo je predmetom návrhu na mimoriadnej schôdzi.“

Čo k tomu dodať? Ak je obžaloba nedôvodná, potom ide o hanobenie hlavy štátu a to by si mala všimnúť prokuratúra, nečakať na podnet a konať. A nie sa kadiaľsi „trtoliť“ a tváriť sa, že to čo sa deje v NR SR sa jej netýka.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256731x
Priemerná čítanosť článkov: 2761x

Autor blogu

Kategórie