Založ si blog

Dvaja bubáci

Televízie, TA3 a po nej aj mikuprávna RTv(S) nám „spríjemníli“ nedeľné neskoré predpoludnie a skoré popoludnie na výsosť trápnymi „politickými“ debatami, pri ktorých sa okrem nás, divákov, zjavne trápne cítili aj premiér Fico a jeho prvý podpredseda, Kaliňák.

Socialistovi Ficovi robil debatného sparingpartnéra Fígeľ, bubák, na východe známy ako funkcionár SZM (Socialistického zväzu mládeže), po prevrate konjukturálne prezlečený do sutany KDH, na Západe zasa známy komisár EÚ, horlivo bojujúci za „slobodu“ Kosova a voľného trhu. Nám je známy najmä umením získať za babku byt a zadarmo (teda neprávom) diéty vyššie, ako je priemerný plat občana SR.

Ak Fico aj chcel o čomsi rozumne hovoriť, komisár verný svojej červenej minulosti ho hneď prerušil a žiadal od neho dokola to isté, zodpovednosť, teda predovšetkým, zrušiť Zákonník práce, v dnešnom znení i hoci len propagačne vyššie dane pre najbohatších, pretože –podľa neho – jedno i druhé zvyšuje nezamestnanosť a ženie nás do záhuby.

Jeho kolega, bubák Prochazka, zasa debatoval s Kaliňákom. A úroveň tejto debaty bola asi ešte „vyššia“. Vláde vyčítal opak toho čo Fígeľ – že pomáha práve bohatým, (s čim možno súhlasiť), ale ďalej sa veľmi nedostal. Stále dokola trúsil také múdra, že všetko možno zneužiť, (čo je triviálna pravda), že nový zákon o verejnom obstarávaní je …dobrý, zlý – divák si mohol z jeho nesúvislých táranín vybrať čo chcel, no že má odlišný názor (len nevedel formulovať aký) a že SMER-u nemožno veriť. Vraj už preto, že stiahol svojho kandidáta na šéfa UPN, Kalinu. A to „len“ kvôli jeho názoru na „koňa na nádvorí a na vojnovú SR“. To je vraj vrchol – aký že je potom SMER socialistický? A ako sa vraj zachoval pri voľbe predsedu NKÚ, keď im (opozícii) ho nezvolil? Vraj jeho podmienka, aby svojho kandidáta volila celá opozícia, je v demokracii neprípustná.

Kaliňák, namiesto aby mu pripomenul minulé protidemokratické prešľapy, napr. Sulíkom zrušenú tajnú voľbu GP, sa na „cnostného“ kariéristu Procházku iba zhovievavo usmieval.

Nuž tak, pekný Kádehák sa ukázal byť ten Procházka – červenší ako jeho eštepredseda. A koktavejší, ako svojho času J.Čarnogurský. Už sa ani nedivím, že republiková rada nechcela počúvať jeho “platformu“ – museli by svoje zasadnutie o deň predlžiť, kým by to všetko vykoktal.

Aby som „poučenie“ z debát zhrnul: Oni divákovi jasne ukázali, že:

1. KDH je personálne aj programovo na samom dne, z ktorého sa sotva odrazí.

2. SMER je postavený pred voľbu, bez spätnej väzby (opozície) postupne degenerovať, alebo (s neistým výsledkom) sám hľadať mechanizmus účinnej spätnej väzby (napr. v kritickej korelácii s odbormi a zamestnávateľmi (tak ako sa o to viac menej aj pokúša).

3. Občan, volič, nemá dnes a zrejme nebude mať ani v čase volieb v r. 2016, medzi jestvujúcimi politickými stranami na výber. Sú totiž totálne osobnostne aj programovo „vyhorené“. Ak SMER nenaplní jeho očakávania, zostane mu jediná možnosť – pokúsiť sa presadiť do praxe priamu demokraciu.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256483x
Priemerná čítanosť článkov: 2758x

Autor blogu

Kategórie