Založ si blog

Otvorený list ministrovi kultúry

Vážený pán minister,

viem, že je neľahké riadiť kultúru v nekultúrnom prostredí výpalníctva, kamarátšaftov, straníckeho klientelizmu a ďalších gorilích praktík, navyše v období hlbokej hospodárskej krízy. Ak ste sa na to podujali, musíte mať riadnu guráž a to na Vás obdivujem.

Zároveň však musím priznať, že môj obdiv k Vám vyprcháva ako éter. V prvom rade preto, že do funkcie riaditeľa RTVS ste umožnili inštalovať človeka, ktorý z verejnoprávnej inštitúcie robí v úkolovom režime verejnú dievku. Svedčia o tom bezduché seriály, ktorými televízia pod jeho riadením „obohacuje“ svoje vysielanie, spravodajstvo, ktoré je na hony vzdialené objektivite, čoraz viac sa v ňom objavujú markizácke „krvavé“ stopy, ktorými chce upútať diváka a napokon a najmä skutočnosť, že sa necháte vydierať výpalníkmi zo SKYLINK-u. Inak si neviem vysvetliť skutočnosť, že od včera nemožno vysielanie slovenskej, podľa zákona verejnoprávnej televízie zo satelitu prijímať bez „obnovenej“ karty SKYLINK-u. Aby som Vám pripomenul, obnova ich karty spočívala v zaplatení výpalného – ničím nezdôvodniteľného poplatku navyše.

Takže dnes, kto sa nepodvolil vydieračstvu tejto mafiánskej spoločnosti, napriek riadnemu plateniu koncesionárskych poplatkov, vysielanie slovenskej verejnoprávnej televízie, pre ktorú by bol dnes , žiaľ, vhodnejší názov „Mikutelevízia“, nemôže prijímať.

Vážený pán minister, ako je možné, že nastal takýto stav veci v zvrchovanej, suverénnej Slovenskej republike? To si už necháme diktovať podmienky kadejakej bande výpalníkov? Alebo sú nekompetentní a leniví vaši úradníci? A Vy sa ešte odvažujete uvažovať o zvýšení koncesionáárských poplatkov. Človek sa musí zamýšľať nad tým, či ide iba o drzosť a nekompetentnosť a či náhodou nie o podnecovanie vzbúry občanov proti vlastnému štátu.

Vyzývam Vás, vážený pán minister, odpovedzte občanom na tieto otázky. Alebo, ešte lepšie, konajte – nekompromisne, tvrdo, voči tým, ktorí zneužívajú Vašu dôveru.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256643x
Priemerná čítanosť článkov: 2760x

Autor blogu

Kategórie