Založ si blog

Hurá, tri dobré správy hneď na začiatku roka

Tento rok sa začína pre Slovensko sľubne, samými dobrými správami.

Prvú dobrú správu nám priniesla televízia TA3 už na Silvestra o 15. hod., keď naživo odvysielala tlačovku SDKÚ spred starej budovy SNR. Frešo a spol. sa už viac ani strápniť nemohli. A nemyslím tým vôbec ich trápne mektanie do mikrofonu. Napokon, stačila na nich (Freša, Rosovú a Štefanca jediná otázka, ktorú im položila náhodná okoloidúca – nie novinári, tých tam nebolo – ktorej nevedeli odpovedať a preto jej sprostácky vytrhli z rúk mikrofón. Predviedli sa, demokrati, v priamom prenose. Dúfam, že TA3 nezostrihaný záznam z tejto „tlačovky“ ešte svojim divákom ponúkne – bol to asi najlepší silvestrovský program.

Druhou dobrou správou je, že náš uplakaný premiér konečne pochopil, že strašenie neprospieva ani jemu ani občanom a preto hneď v prvý deň nového roka vyzval novinárov, aby ľudí nestrašili a aby prinášali občanom aj pozitívne správy. Áno, tak to má byť, lenže zabudol, že najčastejším strašiakom v uplynulom roku bol práve on – a nielen na jeho „brífingoch“.

Tretiu pozitívnu správu priniesla svojim divákom mikuprávna televízia, keď nám včera (na Nový rok) ukázala papierové hlavy motajúce sa v Bratislave pomedzi ľudí. Zrazu chceli všetci – Bugár, Fígeľ, „Hrušák“ a ďalší „dvadsiatnici“ , ktorí nechceli samostatné Slovensko, poznať názory ľudí. Pravdaže, aby mohli medzi nimi opäť riadne zasmradiť. Lenže ľudia sa ich stránili. A tak nebolo komu, o kom, ani o čom. Mikaotelevízii nevyšiel zámer ukázať nám, akú majú „súdruhovia“ medzi ľuďmi podporu a popularitu. Ešteže ich opäť aj s „lídrami“ SDKÚ mohla ukázať aspoň večer v Redute –skľúčených, bezradných, trápnych. Priaznivci SDKÚ, KDH, MOST-u to musieli vidieť rovnako. Takže im neuniklo, že nastal čas na nekompromisnú generačnú výmenu.

Pravda, nie je to bohviečo, ale akosi začať rok musíme a toto veru nie je zlý začiatok. Možno sa pohnú veci aj s gorilami našími. Treba len chuť, vôľu, výdrž a k tomu čistú, dlhým čvachtaním sa pri válove nazasvinenú opozíciu, aby mohla smelo kritizovať.

To všetko sa zdá byť naštartované. Potom sa pohne aj s nezamestnanosťou, platmi, zdravotníctvom, školstvom … Je toho dosť, čím nás môže Fico potešiť. Ak chce úspešne politický prežiť, mal by sa pustiť do roboty. Ak nezaváha, rok 2013 môže byť pre Slovensko veľmi úspešný.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256637x
Priemerná čítanosť článkov: 2760x

Autor blogu

Kategórie