Založ si blog

O platoch III – ako obyčajní zlodeji

Dostal som internetovou poštou takúto informáciu:
Mesačný príjem primátora istého okresného mesta (nemôžem uviesť konkrétne meno, keďže takéto veci sa podľa zákona – kto to vymyslel asi? – musia tajiť) je takýto:
– mzda ako primátora 3635,- EURO
– mzda ako vedúceho Katedry politológie na istej „univerzite“ 2158,- EURO
– mzda ako docenta na inej univerzite 1289,- EURO
– mzda ako poslanca samospráv. kraja 545+165 (peňaž. náhr.) = 712,- EURO
– mzda ako člena správnej rady nemenovaného zbytoč. ústavu 1572,- EURO
– za členstvo v niekoľkých dozorných radách cca 2100,- EURO

Mesačný príjem tohto („celkom obyčajného“) človeka, ani nie ústavného činiteľa, (tiež „učiteľa“), je teda 11 466,- EURO.

Zdá sa vám to byť škandalózne? Aj to, že dokáže sedieť naraz na toľkých stoličkách? Môže primátor okresného mesta mať čas primátorovať a súčasne byť poslancom VÚC, učiť na dvoch univerzitách a byť ešte aj členom x správnych rád? Celkom isto klame, celkom isto vykazuje prácu, ktorú nevykonal. Ale najmä, tento štát mu to (a jemu podobným) umožňuje nie rok, nie dva, ale viac ako desaťročie. Tento prípad totiž zďaleka nie je jediný. Čo to sa už objavilo aj v tlači napr. o tzv. lietajúcich profesoroch. Ako potom môže vyzerať kvalita jeho (ich) práce?! Ako môže vyzerať úroveň škôl kde učia takíto pedagógovia. Oni chcú učiť mládež o morálke? Oni, takíto „gorilí“ primátori, sa majú starať o rozvoj mesta, bezpečnosť jeho občanov? Môžeme im veriť?

Prečo sa s tým nič nerobí, prečo sa poslanec SMER-u Mamojka zasadil o to, aby takýto stav na VŚ pokračoval? A prečo mu minister školstva ustúpil a jeho šéf to odobril? Preto, že aj v socdemokracii sú síce všetci rovní, no niektorí sú rovnejší? Asi je to tak.

Je to hanba SMER-u, ale aj SDKÚ, KDH, a ostatných politických strán – pretože takýto stav vedomých podvodov „v rámci zákona“ umožnili. Je tu, na Slovensku, už viac ako desaťročie, peľhajú ho a každý náznak o jeho nápravu v zárodku likvidujú.

Písal som už o tom, že nie všetci učitelia si zaslúžia viac, no ako sa môžu pozerať na takéto prípady, ktoré nie sú ojedinelé a ktorých je aj na internete dosť a dosť? Môže sa im chcieť hovoriť deťom čosi o morálke, spravodlivosti, o hrdosti na svoju vlasť? Isteže nie! Uvedomte si to pán premiér ale aj vy ostatní, (dnešní „opozičníci“), a konečne sa začnite správať skutočne zodpovedne!!!

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256228x
Priemerná čítanosť článkov: 2755x

Autor blogu

Kategórie