Založ si blog

O platoch II – majú svedomie?

Nielen učitelia a lekári chcú vyššie platy. K nim som sa už vyjadril – stačilo. Pozrime sa však na „hlavu“ našej smradľavej (veľ)ryby. Ona sa síce naoko uskromňuje, ale stačí to? Stačí, aby títo „štátni vyciciavači“ nežiadali viac, či akože si zmrazili to čo berú? Posúďte sami, občania, výšku ich platov:
Funkcia plat /€/mes./
Predseda NR SR 3 800.-
Podpredsedovia NR SR 3 600.-
Poslanci NR SR 3 300.-
Prezident SR 9 000.-

Čo si myslíte milí spoluobčania, dôchodcovia, zamestnaní za minimálnu mzdu, nedobrovoľne nezamestnaní, bez šance nájsť si v tomto režime hocijakú prácu ( o primeranej ani nehovoriac), zaslúžia si takéto platy? Nemali by si ich dobrovoľne znížiť aspoň o polovicu?

To však ešte nie je nič v porovnaní s viťúzmi, ktorí „dokážu“ sedieť naraz aj na troch stoličkách -vykonávať tri funkcie súčasne – ako taký poslanec “ hidu“ Hrnčiar, no prím medzi nimi hrá svätuškár, exkomisár čoraz červenšej EÚ, smutne preslávený Fígeľ, ktorý berie mesačne okrem poslaneckého platu ešte neuveriteľných 11 000.- € z EÚ (aj to sú peniaze z našich daní). Má teda viac ako 14 300.-€, mesačne, pretože, samozrejme, v tejto sume paušálne náhrady a iné pôžitky nie sú zahrnuté.

A „čerešnička“ na slovenskom hnoji? Je tu ešte okolo 700 sudcov, ktorým nestačí to čo berú a berú viac ako poslanci. Oni sa chcú súdiť so Slovenskom, teda s nami, ktorí máme mesačne od nuly do azda 700€ (tí najšťastnejší z nás) o akúsi vraj spoločenskú ujmu, či stratu prestíže, a každý žiada navyše 150 tis.€. Aj keby mali stokrát pravdu, kde stratili morálku?

Celá naša „hlava“ je vrchol nehanebnosti. Páni kedysi pýtali od poddaných desiatok. Vedeli, že aj oni, poddaní, musia z čohosi žiť, aby ich, pánov, vyživili a aby im ten desiatok mohli nie len raz, ale každoročne odvádzať. Iba naši „volení zástupcovia“ a tí, ktorí by mali byť vzorom cnosti a spravodlivosti nevedia, netušia, že my, ktorí na nich robotujeme horšie ako za poddanstva, musíme tiež z čohosi žiť a prežiť. Im nestačí „iba“ pomyselný desiatok, oni nás chcú zožrať aj s chlpmi.

Je preto najvyšší čas povedať im dôrazne, tak aby si to navždy zapamätali, dosť! Mala by im (sudcom) to povedať naša vláda a tiež navrhnúť nový Zákon o platoch poslancov NR SR a iných ústavných činiteľov a nie sa vyhovárať na kadejaké zákony, ktoré si oni sami, títo darmožráči a prisávkovia poprijímali a poschváľovali. No ak to vláda nedokáže, alebo nechce, potom je najvyšší čas vyjsť do ulíc.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256237x
Priemerná čítanosť článkov: 2755x

Autor blogu

Kategórie