Založ si blog

Nepochovávajte HZDS

Vladimír Mečiar sa konečne rozhodol. Už dávno ho opantal syndrom Hybris, ako ho popisuje bývalý britský politik, civilným povolaním lekár, David Owen a to bola príčina prečo „presluhoval“ tak dlho, že spôsobil takmer zánik strany. Takmer je správne slovo, pretože HZDS nezaniklo, skôr zaniknú tí, ktorí mu to radia, prognózujú a ktorí sa na to tešia.
Dôvod je prostý, ale podstatný. Nie V. Mečiar, (nechcem mu uberať jeho osobné zásluhy), ale strana ako taká sa zaslúžila o vznik Slovenskej republiky a pokiaľ SR trvá, má právo, ale aj povinnosť trvať, pretože je to vo výsostnom záujme národa. Pretože, kto iný ako strana ktorá štát založila má strážiť jeho existenciu, hovoriť do jeho smerovania a rozvoja.
Božík a iní božíkovia sú veľmi mladí a (tí starší) veľmi „malí“ na to, aby mali morálne právo hovoriť o likvidácii HZDS. Aj oni sa totiž na súčasnom postavení HZDS výrazne podieľali – najskôr ako nekritickí okiadzači V.M., neskôr ako jeho ohovárači ( napr. M.Kováč ale aj mnohí iní), alebo karieristi – škoda menovať, je ich dlhý rad a pôsobili v najvyšších straníckych funkciách. Dnes sú títo väčšinou už mimo strany, chvála Bohu. V strane však zostalo, podľa môjho triezveho odhadu cca 10-12 tis. oddaných, čestných členov, kresťanov a národovcov, ktorí ju dokážu revitalizovať pod novým vedením. To nové vedenie však nemôžu byť žiadni pobehaji z ulice (ani Partizánskeho) ale čestní a pritom na túto funkciu kompetentní zakladajúci členovia strany.
Áno, strana musí reflektovať nové skutočnosti, ktoré za vyše dvadsať rokov nastali a musí sa premenovať, to je však vnútrostranícka vec a takou vecou je aj následná zmena stanov, ktorá umožní tým, ktorí chcú likvidáciu HZDS „likvidovať“ svoje členstvo v nej. To bude začiatok novej, opäť úspešnej éry „nového“ HZDS.
Viem o čom píšem a aktérov, ktorých spomínam, poznám. Poznám aj členskú základňu HZDS – zámerne neuvádzam Urbániho doplnok k názvu ĽS – a viem, že volebný výsledok strany bol „iba referendom“ členov HZDS o V.M. Takže, božíkovci, nepochovávajte HZDS, vstane z popola – a vy v pokoji odíďte.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256633x
Priemerná čítanosť článkov: 2759x

Autor blogu

Kategórie