Založ si blog

KDH má nos

Aj tieto voľby do NR SR poskytli jasný dôkaz, že KDH má nos na lídrov. V štáte, v ktorom sa ku kresťanskému vierovyznaniu hlási viac ako 80 percent populácie, nemôže byť pre politickú stranu hlásiacu sa ku kresťanstvu a navyše otvorene podporovanú arcibiskupom i množstvom duchovných, výsledok volieb iný ako totálne víťazstvo. Ak predsa len je, treba sa opýtať prečo?
Zakladateľ strany si myslel, že Slovensko „prevalcuje“ a pokým ľudia nezistili s kým majú česť, zdalo sa, že sa mu to podarí. No občan, kresťan, čoskoro zistil, že Janova politika nie je veru v súlade s kostolným poriadkom a otočil sa mu chrbtom. S takmer desaťročným fázovým posunom na to prišli aj jeho „ovečky“ a aj tie mu ukázali svoje chvostíky. Janko vie, pravdaže, zachovať dekórum a preto sa akože vzdal svojej vodcovskej funkcie.
Vymenil ho údajne ním odporúčaný Rudo z Mane. Čo ako sa namáhal, za štyri roky nedosiahol nič. Ani za osem. Iba jeho tvár získala farbu kardinálskeho rúcha občas sa meniacu na farbu levickej frankovky. Ovečiek ochotných počúvať ubúdalo, bolo treba čosi robiť.
Do tretice všetko dobré, povedali si „najsvätejší“ a rozhodli sa vymeniť vymeneného, no nezmeneného. Bol najvyšší čas. Z bohatej zásobárne „kádrov“ padla voľba na bývalého komisára, predtým kádrového zväzáka, mazaného všetkými fígľami. No čoskoro sa prevalilo, že tých fígľov, ktoré postváral bolo akosi priveľa – pre občanov. Pre jeho spolustranníkov, JE najmladšieho arcibiskupa a možno aj iných nie. A tak ho podporovali a on sa naparoval. Vo voľbách bral len dvojciferný výsledok, už vopred sa pasoval za lídra pravice, už sa cítil byť predsedom vlády. Lenže Slováci sú skutočne veriaci ale aj vediaci a vidiaci. A preto ich žiaden fígeľ neobalamutí, hoc by ho posvätil aj arcibiskup.
Namiesto bieleho Slovenska máme po voľbách nie červené, ako nás chce figliar plašiť, ale také, iba trošku do ružova, také aké väčšina z nás chcela. A Figeľ, keď sa ho pýtali novinári čo hovorí na výsledok volieb, zbožne zopäl ruky, hlavu sklátil na pravobok a vyhlásil, že potvrdili aký obrovský pokrok KDH pod jeho vedením urobilo. Vraj bolo štvrté a dnes je druhé a stalo sa definitívne lídrom pravice. Nuž, KDH má, prosto, nos na lídrov.
Vlastne, prečo by sa netešili, veď predsa namiesto dvojciferného výsledku dosiahli trojciferný, ibaže s dvoma ciframi za desatinnou čiarkou. Zo srdca im ho prajem.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256628x
Priemerná čítanosť článkov: 2759x

Autor blogu

Kategórie