Pán premiér, na toto nemáte mandát!

30. októbra 2012, jozefh, Nezaradené

Už nielen televízie (na čí príkaz?) spájajú Česko a Slovensko opäť do Československa. Aj keď ho ešte píšu celé veľkými písmenami, „slovenskí“ moderátori a herci sa pri každej príležitosti usilujú čo im sily stačia vyslovovať Česko a Slovensko ako jedno slovo. Nenadarmo sa celkom nedávno Lasica vyjadril: „no bol to väčší trh“ – to akože bývalé Československo. Vraj preto bol proti vzniku samostatnej SR.

Očakával som, že vláda, ktorá má chrániť štátne záujmy SR, proti týmto praktikám zasiahne, no opak je pravdou. Už aj ona začína so spoločnými zasadnutiami – pracovnými (koho to bol nápad?). Ani to nestačí, Fico (so svojim Gálisom) horuje za spoločné ligy v rôznych športoch, za spoločnú armádu, spoločné Cargo, spoločné SPP a ešte ktoviečo. A to je vrchol! Na toto sme mu my, voliči, mandát nedali.

Chceli sme, aby účinne bránil Slovensko pred rôznymi okraľovacími spolkami janičiarov a inými prekrúcačmi histórie, chceli sme, aby nám rozumne vládol, no on len lamentuje a straší nás, že bude ešte horšie. A teraz, keď v Česku už nevedia „kudy-kam“, chce socinternacionalistický spájať, čo sa raz navždy (chvála Bohu, Klausovi a Mečiarovi) po dobrom rozpojilo. Ak pán premiér zabudol, rozpojilo kvôli šovinistickým praktikám „našich českých priateľov“. Aj pri výbere reprezentantov v rôznych športoch, napríklad. Na to si už pán Galis a rôzni iní iniciátori spoločných líg nepamätáte?

Pri „spravodlivom“ delení federáciesme prišli o námorné lode, vlajku, slovenské umelecké diela a všeličo iné – aj na to ste zabudli? Po likvidácii Slovenského štátu v r.1945 sme prišli o devízové rezervy, pevnú menu a x životov len preto, že sme chceli spravodlivé usporiadanie pomerov – tak vznikli tzv. buržoázni nacionalisti – aj na toto ste vy „spojovatelia“ zabudli alebo to jednoducho hanebne ignorujete?

Česi sú na pokraji hospodárskeho krachu a z toho prameniaceho vážneho spoločenského konfliktu. Opäť chcete ťarchu ich problémov preniesť na bremená vlastných ľudí?

Rozdelili sme sa raz navždy a rozhodli sme sa pre samostatnosť, žime teda vedľa seba v priateľstve a v zhode. Raďme sa spoločne, pomáhajme si v rámci možností a ak už medzi dvoma ľuďmi prepukne láska, nebráňme jej. Toto by mali byť tie nadštandardné vzťahy. Ale vážme si predovšetkým vlastného štátu, svojej samostatnosti a slobody. A vy, pán Fico a celá slovenská vláda ste od nás dostali moc na to, aby ste našu samostatnosť a slobodu chránili a nie ju relativizovali, okliešťovali a nedaj Boh prehajdákali.

Takže, veľký pozor na akési „nadštandardné“ spájanie sa, pretože na toto, vážený pán premiér, nemáte od svojich občanov mandát!