Ficove „nepodarky“ I.

2. októbra 2012, jozefh, Nezaradené

K tomuto blogu ma inšpirovala televízia TA3. V nej, v priamom prenose tlačovej konferencie k otázkam súvisiacim s pančovaným a vražedným alkoholom, vystúpil hneď po Jahnátkovi, ministrovi pôdohospodárstva , nemenovaný štátny tajomník Ministerstva financií SR, ktorý nie náhodou (jeden raz), t.zn. v časovom odstupe, dva krát strápnil ministra, keď ho označil za ministra hospodárstva (SR).

Nejde, akoby sa na prvý pohľad zdalo, o maličkosť, ide o závažné profesionálne zlyhanie. Veď štátny tajomník tým preukázal absolútnu neznalosť kompetencií rezortov, pre ktoré pripravuje rozpočet. Aká potom môže byť kvalita jeho práce?

Také trápne fópá by sa nemalo stáť ani pikolíkovi pri výťahu v trojhviezdičkovom hoteli, tobôž štátnemu tajomníkovi ministerstva vlády, ktorej je Jahnátek ministrom a Fico predsedom. Podotýkam, že sa ho dopustil relatívne mladý človek, (nie akýsi starý „profesor“), ktorý bol menovaný do funkcie štátneho tajomníka za ktovieaké mimoriadne zásluhy – inak si to neviem vysvetliť – ak doposiaľ nepozná kompetencie rezortov, ba ani členov vlády.

Keďže sa takýchto fópá dopúšťajú tí najvyšší úradníci Ficovlády, niet sa čo diviť, že mnohí ľudia „zhltnú“ hoci aj demagogické „múdrosti“ táraja KDH, profesionálne vždy usmievavého Brocku a možno aj jeho tv prismrdavača.

Tých Ficových „nepodarkov“, či zmetkov (vo vysokých funkciách) je akosi „požehnane“, takže vy, ktorí mu veríte, že veci pohne správnym SMEROM, pripojte sa ku mne. (Nie v zlom, ale nastavte mu krivé zrkadlo, azda mu to pomôže. )