Podvraťák predsedom strany

7. augusta 2012, jozefh, Nezaradené

Začal sa formovať veľmi dávno, ešte za totality. Jednym prisahal, že je veriaci kresťan katolík a súčasne druhým, že je ateista a s náboženskou otázkou „dávno definitívne vysporiadaný“, len aby sa mohol stáť predsedom vysokoškolského výboru SZM. Nie samoúčelne, z tej funkcie sa dalo profitovať – a „za zásluhy“ získať hoci aj titul inžiniera.

Po prevrate vedel z ktorej strany bude fúkať vietor a podľa toho sa zariadil. Vstúpil do „správnej strany“, čo mu umožnilo raketovú politickú kariéru. Najmä, keď pred svojimi spolustraníkmi (neskôr aj televíznymi kamerami) začal spínať ruky a tváriť sa ako svätý za dedinou. Popri tom, pravdaže, hľadel získať čo najviac pre seba a svoju rodinu. Neštítil sa pritom ničoho. Podvodným spôsobom získal byt, podvodne si účtoval diéty, dozvedáme sa, že darebácky podvodne -u nás sa tomu hovorí „za zásluhy“- získal aj doktorát!

Všade inde na svete by ho takéto švindle vylúčili natrvalo zo spoločnosti slušných ľudí, v mnohých krajinách by si za takéto podvody aj posedel pár rôčkov za mrežami, no u nás, na Slovensku, je všetko inak. Keď sa prevalila jeho posledná aféra, odkázal nám po svojom hovorcovi, že „pravda oslobodzuje“. Nuž, iný kraj, iný mrav – na Slovensku je to tak! Čím drzejší, tým úspešnejší! Gorily si veselo behajú po slobode a ďalej „podnikajú“, podvraťák svetového kalibru je naďalej predsedom parlamentnej strany a drzo sa smeje svojim voličom. A oni? (my?) Ako obyčajne sme ticho, akoby sa nič nedialo. Ak to ustojí pred istým ambicióznym spolustraníkom, budú (budeme) ho opäť voliť! Hlavne, že máme „náš“ Ústav pamäti národa, našu Maticu bez nášho národného pokladu, náš parlament bez morálky a zodpovednosti, naše (aj špecializované, či aké) súdy, prokuratúru, políciu…a zlodejov a podvodníkov na slobode. Statoční nech aj pľujú krv, nič sa nemení a nezmení, bratia „ťapákovci“!

Máme za takéhoto stavu vecí, náš štát, náš národ, budúcnosť ?