Opäť zasmradili

30. júna 2012, jozefh, Nezaradené

Arcibiskupa Bezáka chce vraj pápež odvolať. Aká to hrôza, desí sa F.Mikloško a zháňa preňho podporu – pravdaže, ako je uňho zvykom, v kalných vodách. Nie u bežných kresťanov katolíkov, radových sestier, či napr. františkánov, ale iba u „osobností“ – tie môžu byť hoci aj bezverci, alebo moslimovia, čo na tom, keď ide o „dobrú vec“. V jeho Bezákovimilej aktivite sa mu neuveriteľne darí, veď len povážte, že jeho výzvu pápežovi (keď už nie Konferencia biskupov Slovenska – tá, zdá sa, si zachováva súdnosť), podpísali futbalový tréner (kto vie či vedel vôbec kto je to ten Bezák), slávny lovec goríl Lipšic, dlhoročne otrávny Hríb aj exkomunikovaný kňaz – to je tá správna voľba! Podpísali aj iní (cca 20?), viacerí z nich ateisti, ktorí vraj obdivujú Bezákovu „otvorenosť“ a vysoko pozitívne hodnotia čo všetko urobil pre cirkev na Slovensku. Oni, ateisti a inoverci a Mikloško!

Mikloško získa možno aj ďalšie podpisy od „osobností“, ktoré Slováci „mali tú česť“ po 1989 roku spoznať. Pápežovi však nemusíme radiť, ani ho „vyzývať“, jeho poradcovia celkom isto zvážia ako zásluhy týchto Mikloškových „osobností“o Rímskokatolícku cirkev, tak aj tie Bezákove (či Kocúrove). A stane sa, čo sa má stáť.

Na Slovensku však nadlho zostane smrad po tejto trúfalej iniciatíve neskrývane namierenej proti cirkvi a jej hlave. Vyšiel s ňou – zrejme nevediac ako sa opäť zviditeľniť – jeden nie celkom v pohode sa cítiaci skrachovaný politik, ibaže chtiac- nechtiac ním napáchneme všetci.