Vierolomný Fico

23. júna 2012, jozefh, Nezaradené

Fico sľúbil voličom, že bude národný a sociálny. V týchto dňoch sa však šidlo vykľulo z vreca. „Starý“ Slovák sa rozhodol zrušiť práve dva najväčšie národné sviatky, deň ústavy a sviatok Sedembolestnej panny Márie, patrónky Slovenska, čo sa pred nim neodvážili ani takí „udatní“ bojovníci proti zvrchovanosti a samostatnosti Slovenska Čarnogurský, Dzurinda, ba ani sereška Radičová. Ficovi vôbec nenapadlo zrušiť napr. výročie SNP, ani žiaden iný „červenajúci sa“ sviatok, proti čomu by Vatikán zrejme vôbec nenamietal a bolo by po starostiach. Namietali by však zrejme zamestnávatelia, nakoľko ide z 95% o byvalých súdruhov a oni si svoje sviatky predsa vziať nedajú. Tak sa vyfarbuje náš veľký národovec.

No nielen to, on sa vyfarbuje aj sociálne, pretože, ak je pravdou, že priemerný mesačný plat na Slovensku je 770 eur, potom sociálne cítiací premiér bez mihnutia brvou sa rozhodol obrať každého pracujúceho občana priemerne o cca 70 eur , pretože platy zostanú nezmenené a ľudia budú pracovať o dva dni viac.

Pravdaže boháči-gorily, ktorým vo volebnej kampani vyhlasoval nekompromisný boj formou vyšších daní, tí si prídu aj „za Fica“ na svoje. Tých 5% o čo zvýši zdanenie ich „príjmov“, si poľahky vynahradia už len úsporami nákladov na mzdy (za uvedené dva zrušené sviatky) a ešte im pekná kôpka eur zostane, nehovoriac o produkcii realizovanej počas týchto dvoch dní. To bude pekná kôpka miliónikov, ak rátam správne, vari aj nejaká ta miliarda.

Takže, za koho to vlastne bojuje pán JUDr. Fico? Za ľudí práce celkom isto nie!