Založ si blog

Prečo nejde Čaplovič do dôchodku

Minister Čaplovič má vek v ktorom je už zákonný nárok na dôchodok. Múdri ľudia, ak majú takúto šancu, využijú ju. On nie. Možno, pri svojej pracovnej vyťaženosti na to aj zabudol. Lenže, čo človek v primeranom veku hravo zvláda, to dôchodca, jednoducho, nedokáže. A tak, hoci sa usiluje, stále je v časovom strese. Je to vidieť na tom, že je večne spotený a robí elementárne chyby.

Iba tak si možno vysvetliť jeho personálnu politiku na ministerstve a podriadených organizáciách. Kauzy Kalina a „autička“ sú len špičkou ľadovca. A pritom, nik nepochybuje o tom, že D.Čaplovič je čestný muž, preto som si ho vždy vážil a vážim.

Čaplovič však nie je Berlusconi, jeho vek na ňom musí vidieť každý, teda aj Fico, ktorý musí domýšľať politické dôsledky chýb, ktorých sa Čaplovič celkom zbytočne – zrejme iba preto, že nezvláda stres – dopúšťa a tak namiesto plusových bodov získava len samé mínusové. Pre seba aj pre SMER.

Pán minister, tak ako mnoho iných, zrejme nezvláda „umenie odísť“ v pravý čas. Takým to treba pripomenúť v ich vlastnom záujme. Divím sa veľmi Ficovi, že ešte stále pánovi ministrovi Čaplovičovi dôchodok starobný (či „výsluhový“ – v NR SR) neponúkol, hoci by to bolo to najprirodzenejšie a najosožnejšie riešenie pre všetkých, t.zn. pre pána ministra, pre SMER aj pre slovenské školstvo.

Prečo Fico a jeho Faič stále nekonajú, vie iba sám Najvyšší. Možno sa rozhýbu po zverejnení ďalšieho prieskumu preferencií politických strán.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256602x
Priemerná čítanosť článkov: 2759x

Autor blogu

Kategórie