Založ si blog

O vás, cnostní obhajcovia „papierových hláv“

Z prezidenta štátu chceli „papierové hlavy“ , za výdatnej pomoci „serešovcov“ z tzv. 3. Sektora a médií (najmä bratislavskej pobočky MFd a mikuprávnej televízie čoraz viac sa ponášajúcej na ďalšiu pobočku Markízy ) vyrobiť pre seba a pobavenie ich „verejnosti“ , obyčajného gašparka. Vlastne veľkého, medzinárodného gašpara – bábku, všetkým na posmech. Že tak dávali a dávajú v sádzku povesť vlastného štátu vari ani neprekvapuje – veď ho nechceli. A nechcú – s hrdosťou pomätencov stále trvajú na tom, že vtedy, keď sa náš štát napriek ich vôli rodil, aj teraz, konali a konajú správne. Vtedy aj teraz im vraj ide len a len o demokraciu a ústavnosť. (O národ a jeho blaho zrejme nie, keď ho ani nespomenú a proti ústave hlasovali.) Na ich bludy im však už málokto naletí.
No niektorí azda predsa, ako to ukazuje aj diskusia k môjmu predchádzajú-cemu článku. Vyčítajú mi, že som prezidentov, či Ficov „riťolezec“. Nuž, veľmi sa mýlia, gašparkovia – alebo nie sú schopní rozmýšľať. Prečo?

1.V článku som sa vôbec nezamýšľal nad tým, či bol alebo nebol prezident Gašparovič na poľovačke, pretože to nemá žiadnu súvislosť s argumentmi, pre ktoré odmietol vymenovať Čentéša za GP. Jeho argumenty jednoznačne akceptujem a len dodávam, že Čentéš sa správa tak, že niet najmenších pochybností o jeho straníckosti k istému politickému „smeru“, čo nie je prípustné pre výkon funkcie akéhokoľvek, tobôž generálneho prokurátora. Prezidentove argumenty sú pre mňa iba čosi navyše.
2. Ale keď už som tú tragickú poľovačku (teraz) spomenul, potom sa pýtam: Ak vám, vážení opozičníci, ide skutočne o pravdu, o mravnú integritu prezidenta – prečo ste prišli so svojim „odhalením“ jeho účasti na nej až teraz? Neuplynul od tragickej nehody pridlhý čas na to, aby sme vám mohli uveriť, že konáte mravne a zodpovedne? Mne to pripadá skôr tak, že ste ho chceli touto „pravdou“ (alebo pravdou) vydierať a vyrukovali ste s ňou na verejnosť až keď vám samotným začala horieť kúdeľ pod vašimi „cnostnými“ zadkami. (Na toto by ste sa mali pýtať svojich idolov predovšetkým vy, rôzni Brunovia, Jánovia 101, gazzovia, bilderbergovia, poloprofíci … )
3. A ešte k prezidentovi: Ako Klaus, aj on dával ku koncu uplynulého roka amnestiu. Ale, prečo neamnestoval rovnako ako Klaus aj (a či predovšetkým) „gorily“? Tie naše. Nie menovite, ale napr. cez skutkové podstaty korupcie. Takú amnestiu by boli doposiaľ neodhalené „gorily a gorilky“ veľmi uvítali, no nestalo sa. Nie je práve toto pravou príčinou útokov na prezidenta?
4. Písal som už, že Fico, aj keby bol dokonalý -ani zďaleka nie je- potrebuje opozíciu ako spätnú väzbu, ktorá by vedela poukázať na slabé stránky jeho vládnutia. Lenže, robí to naša „cnostná“ opozícia? Nezaznamenal som, že by u premiéra intervenovali vo veci nedôsledného a pomalého odhaľovania korupcie v štátnej správe, že by interpelovali napr. predsedu parlamentu kvôli jeho (iba šeptom pertraktovaným) prepojeniam na isté farmaceutické firmy, že by sa pokúsili spochybniť sociálnodemokratickú podstatu a sociálnu únosnosť istých opatrení SMER-u, či kompetentnosť jeho ministrov. (Ako napr. môže ministerka zdravotníctva sľúbiť také masívne zvýšenie platu lekárom, (od r.2014) keď ešte nevie, či štát na to bude mať? Ani to, či vo vzťahu k iným zamestnancom štát. správy, je takéto zvýšenie spravodlivé a únosné? Zdá sa , že Zvolenská robí to, čo urobila Radičová – podpíše „memorandum“ a po nej nech príde aj potopa.

To je len niekoľko tém, ktoré by mala zodpovedná opozícia nastoľovať a „znepokojovať“ nimi vládu. Lenže, ako môže, keď má na svojej „hlave“ tony masla? Fico by sa ich hneď opýtal (ako to, konečne, aj robí): „A vy čo ste urobili?“

Vážení Janovia 101-1001, poloprofíci a ostatní „slušňáci“, ak chcete, aby Slovensko bralo opozíciu vážne, je potrebné (a už dávno po dvanástej) vymiesť všetky papierové hlavy z vedenia opozičných strán a pri prvej príležitosti aj z NR SR a prísť s novými ľuďmi, ktorí nebudú zaťažení hriechmi svojich predchodcov. (z Mikloša, Kaníka, Hrušovského, Bugára, Fígeľa, ale aj Freša a im podobných, nik, žiaden saponát, ich minulosť nezmyje).

Ak namiesto „papierových hláv“ prídu čestní a zodpovední lídri opozície – Fica a jeho SMER-u sa nebudú musieť báť a určite budú mať ambíciu veci riešiť na prospech Slovenska a nie iba „zatĺkať“ svoje maslo na hlave. A čo je hlavné, budú mať toľko zmysluplnej práce, že im ani nenapadne – vymýšľaním trápnych a pritom veľmi, veľmi nebezpečných hlúpostí – pred verejnosťou iba kamuflovať svoju dávno stratenú akcieschopnosť .

A celkom na záver: Bruno (a všetci „slušní ľudia“) , papierové hlavy samy vymysleli kedysi tento názov na Mečiarovu vládu – nuž, nech si ho tiež chvíľku užijú. Nazývali ho aj vrahom, istý (bývalý) kňaz sa dokonca verejne modlil za jeho smrť. (To bolo humánne a slušné?) Aký to je charakter, sa už ukázalo – svoj kňazský habit pri prvej príležitosti vymenil za obstarožnú, pretrajdanú sukňu.
Hrubé, perverzné, výrazy tzv. slušných ľudí, na adresu HZDS a všetkých, ktorí s nimi (pri vzniku štátu) sympatizovali, boli bežné aj v médiách aj v NR SR. Nemôžem napísať (kvôli adminovi) akými slovami sa pri jednom osobnom stretnutí v máji 1988 na moju adresu vyjadril Dzurinda len preto, že som mu vytkol jeho neslušné správanie sa. Navyše mi (pred svedkami) pohrozil, že budeme všetci (to ako tí, ktorí mu práve netlieskali) chodiť čoskoro iba po kanáloch.

Taká bola vtedy doba, tak mala vyzerať na Slovensku demokracia v ich poňatí. Chceš ešte porovnávať Bruno? Mimochodom, nad tým čo som v blogu napísal, nad streľbou pred prezidentským palácom sa vôbec nezamýšľaš ani ty ani ostatní moji „kritici“ -prečo?

P.S.: Práve vyšiel prieskum preferencií politických strán od vašej, zdôrazňujem, vašej agentúry a jeho výsledky mi dávajú za pravdu.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

ukrajina

ONLINE: Pistorius: Rusi vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

zuby, zubár, čeľustný ortopéd, strojček, zubný strojček

Najvychytenejšie destinácie zubnej turistiky: Hrozí exodus Slovákov za lacnejším chrupom? Pozor na riziká, hovoria experti

25.04.2024 05:00

Kým pre našincov sú často výhodnejšie ceny za hranicami, za slovenskými zubármi cestujú pacienti aj z USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256589x
Priemerná čítanosť článkov: 2759x

Autor blogu

Kategórie