Založ si blog

Keď opozícia nevie čo robiť

Prípad Čenteš ukazuje nad slnko jasnejšie situáciu v akej sa súčasná opozícia nachádza. Je trápna, bezvýchodisková. Skutočne, „papierové hlavy“ nemajú tému a tak, aby upútali „obecenstvo“ pustili sa do boja proti prezidentovi.

Nemám o ňom valnú mienku, no tento krát mu dávam za pravdu. Po lopate vysvetlil, prečo Čenteša nevymenuje a nestranný, nezaujatý občan mu dáva za pravdu. Čenteš, totiž aj svojimi ostatnými vyjadreniami a obťažovaním Ústavného súdu prejavil, ako nedôstojne, až nehanebne baží po funkcii generálneho prokurátora. Kvôli svojej kariére celkom zjavne využíva aj nekalé praktiky politických strán. Je teda jasne politický zaujatý, ergo nemôže byť nestranný, čo je základný predpoklad pre funkciu prokurátora. Z ľudského hľadiska sa prejavuje ako charakterovo chybný s až chorobnou túžbou po kariére. Kam sa to trtoší naňho taký Trnka, ktorý sa však ako GP tieždiskvalifikoval. Takže je zrejmé, že pomôže len nová voľba a kandidátom by mal byť skutočne slušný človek, ktorý aspoň 10 rokov v praxi dokazuje svoju politickú neutralitu.

Mimochodom, Čenteša na post akéhokoľvek prokurátora, nieto generálneho, diskvalifikuje už to, že sa nedištancoval od podpory, ktorú mu v týchto dňoch verejne deklarujú takí politickí skrachovanci, akými sú napr. Kusý, či najväčší krikľúň v tejto kauze, Sulík, verejnosti známy ako parlamentný spolupracovník políciou sledovaných „závadových osôb“ .

Opozícia jednoducho nevie čo so sebou. Vlastne, nevedia to jej lídri, „papierové hlavy“. Ľudia, ktorí cítia opozične, by aj vedeli, ale komu poradiť? Na pravej strane je pusto, ľudoprázdno a bezútešne, keď sa odvažuje opäť havkať aj Dzurinda, ktorý by mal byť na večné veky zalezený kdesi hlboko v spišských vrchoch a nie sedieť v slovenskom parlamente.

Takýto stav je však veľmi zlý aj pre Fica. Jeho „barani“ totiž strácajú akúkoľvek ostražitosť, či zmysel pre mieru a sú deň odo dňa arogantnejší. Veď kto im čo môže? – myslia si a majú pravdu. Fico predsa nemôže zostať ako „kúl v plote“ a tak mu nezostáva iné, iba ich prosiť a prosiť, aby boli opatrní, z čoho si oni (pri ich IQ) veru nič nerobia. Za všetky jeden príklad – zjavne pofidérny nákup lietadiel a arogantná sebaistota ministra, že sa mu kvôli tomu nemôže nič stáť. Ficovi „barani“ sú čoraz lenivejší v práci pre štát, no každým dňom viac pracujú pre seba. A tak aj kauza Gorila „úspešne“ zaspala a jej aktéri zasa úspešne plienia naďalej Slovensko .

Dokedy, za danej situácie, môže občan vydržať „sociálny zmier“? Veru, už nie veľmi dlho, hoci chaos, sociálne nepokoje, nám tiež neprospejú. Zreje teda situácia opäť k štátnemu prevratu? Fico by mal o tom vážne premýšľať a začať konať. Nie v prospech donorov SMER-u, ani v prospech svojich „baranov“, ale v prospech právneho štátu a jeho občanov – kým nie je neskoro. Útek od zodpovednosti (pod akoukoľvek zámienkou) nie je východiskom, tobôž riešením.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná a neštandardná, odpovedal Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa Fica je podozrivé, že v minulosti všetky najcitlivejšie veci, v ktorých sa rozhodovalo o opravných prostriedkoch, pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256555x
Priemerná čítanosť článkov: 2759x

Autor blogu

Kategórie