Založ si blog

Matovič to umí

Česi majú takú riekanku, „kdo umí, umí, kdo neumí, čumí“. Dnes mi prišla na um, keď som si prečítal, článok v SME „Matovič nechce byť bábkou …“ Veru tak, „papierové hlavy“ úporne premýšľajú ako získať späť voličov, aby napokon vymysleli „tragáč“ s názvom memorandum a bez ostychu s nim vystúpili pred verejnosť . Tliachali, tliachali, až už ani sami nevedeli čo – a keďže chceli byť čo najdlhšie pred televíznymi kamerami, to nič, čo povedali, ešte niekoľko krát zopakovali. Prosto, papierové hlavy.

To Matovič, nech sa mu smejú, nech mu hoci aj nadávajú, je iný kaliber. Každé jeho slovo, ako každé jeho gesto, skutok, je ťažký úder pravici aj ľavici. A Matovič sa v ringu slovenskej „politiky“ cíti očividne dobre. Má už dávno aj svoj fanklub, ktorý sa utešene rozrastá – o nahnevaného voliča. Nahnevaného ani nie tak na biedu, ktorej musí vo svojom každodennom živote čeliť, ale na to, čo mu už pár týždňov, vlastne len čo prišla jeseň, predvádza „pravica“ ruka v ruke s Ficovou zjednotenou ľavicou (správnejšie ťavicou – taká je v ostatných dňoch Ficostrana (ktorej napriek všetkému ešte fandím) neokrôchaná.

V slovenskej politike akoby rozmýšľal len jej tzv. autsajder, za ktorého Matoviča pasovali spoločne a všetci (okrem občanov). Matovič očividne rastie, nielen v preferenciách, aj politický. Vie povedať rázne nie homosexuálom aj Ficovi. Vie vysmiať „svojich“ – tie papierové hlavy, no vie ukázať aj dobrú vôľu, naľavo aj napravo – a o to voličom ide.

Z Matoviča , či chceme alebo nie, nám rastie „ťažký kaliber“, a možno je to dobré. Možno je to práve on, ktorý konečne vyčistí parlament od presluhujúcich „pravičiarov“ aj s ich táraninkami, ktorým dali honosný názov „Memorandum“. A možno na rozdiel od nich, vrátane Lipšica, priviaže na reťaz aj gorilu, či gorily. Nemusíme mu ani držať palce, podľa toho ako si počína, je jasné, že On to dokáže.

P.S.: Ak sú takí čo ma nepochopili, „antabus“ im to v debate povedal po lopate. Matovič, či chceme alebo nie je iný ako bol v minulom volebnom období. Už to, ako vypiekol s politickými mrtvolami typu F. Mikloška si zaslúži uznanie a to čo urobil s Hlinom tiež. Takže, ak mu niekto radí, radí mu dobre a ak je to z jeho hlavy, je to 3x dobré.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256226x
Priemerná čítanosť článkov: 2755x

Autor blogu

Kategórie