Založ si blog

Superfraška na slovenský spôsob

Tak nám ich odsúdili, pani Milerová! Tak, parafrazujúc Švejka, by bolo vari vhodné začať komentár k rozsudku nad dvoma účastníkmi povoleného(!) občianskeho zhromaždenia. Odsúdili ich na dvojročný zákaz návštevy hlavného mesta svojej krajiny a 500 € pokuty. A jedného z nich aj na stratu zamestnania. Ťažké tresty. Za čo? Za to že zapálili vlajku Európskej únie, spolku štátov, ktoré deklarujú div nie najvyšší stupeň demokracie na svete. Otrasné!!!

Dvojnásobne otrasné to je, ak si položíme otázku, komu takýto rozsudok prospeje. Odpoveď je jediná možná – odporcom nášho členstva v EÚ, odporcom sociálneho zmieru, nahrávačom extrémizmu, vlastne každého -izmu. Je to náhoda? Je to iba nadpráca iniciatívneho …, alebo premyslený zámer? Ja to vidím ako ďalšiu našlapnú mínu Ficovej vláde.

Dôvod? Je jednoduchý, v NR SR sa črtala dohoda na ustavný zákon o úprave platov sudcov a iných ústavných činiteľov, ktorá by absolútne neopodstatnené a spoločnosť iritujúce zvýšovanie platov sudcov mohla, povedzme, „zreálniť“, s prihliadnutím k dnešnej hospodárskej a politickej situácii. To niekomu z opozície a predovšetkým pánom sudcom nehrá do karát.

Zapáliť vlajku neexistujúceho štátu nie je nikde na svete, ani v toľko kritizovanom Bielorusku, či Číne, trestný čin! Iba veľmi pritiahnuté za vlasy to môže byť kvalifikované (len v diktatúrach) ako priestupok – a to „hlava pomazaná“ (maslom na hlave?) , ktorá vyniesla tento bezprecedentný rozsudok, veľmi dobre vie. Že sa pritom hrá s ohňom možno iba tuší a možno nie, ale to ju neospravedlňuje.

Či chce, alebo nie, ak chce zachovať pokoj na Slovensku, na ťahu je teraz premiér Fico. Verejným vyhlásením by sa mal od tohto škandalozného rozsudku dištancovať – viac asi urobiť nemôže, keďže sudcovia sú „nezávislí“. No, verím, že aj medzi nimi sa nájdu ľudia čestní, múdri a spravodliví, ktorí môžu pre očistenie svojho stavu vykonať oveľa viac – a mali by.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Branislav Zurian

U Zuriana došlo k mnohým zmenám. Boli nevyhnutné, tvrdí Šutaj Eštok

18.04.2024 11:36, aktualizované: 12:27

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256426x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie