Založ si blog

Pán premiér, na toto nemáte mandát!

Už nielen televízie (na čí príkaz?) spájajú Česko a Slovensko opäť do Československa. Aj keď ho ešte píšu celé veľkými písmenami, „slovenskí“ moderátori a herci sa pri každej príležitosti usilujú čo im sily stačia vyslovovať Česko a Slovensko ako jedno slovo. Nenadarmo sa celkom nedávno Lasica vyjadril: „no bol to väčší trh“ – to akože bývalé Československo. Vraj preto bol proti vzniku samostatnej SR.

Očakával som, že vláda, ktorá má chrániť štátne záujmy SR, proti týmto praktikám zasiahne, no opak je pravdou. Už aj ona začína so spoločnými zasadnutiami – pracovnými (koho to bol nápad?). Ani to nestačí, Fico (so svojim Gálisom) horuje za spoločné ligy v rôznych športoch, za spoločnú armádu, spoločné Cargo, spoločné SPP a ešte ktoviečo. A to je vrchol! Na toto sme mu my, voliči, mandát nedali.

Chceli sme, aby účinne bránil Slovensko pred rôznymi okraľovacími spolkami janičiarov a inými prekrúcačmi histórie, chceli sme, aby nám rozumne vládol, no on len lamentuje a straší nás, že bude ešte horšie. A teraz, keď v Česku už nevedia „kudy-kam“, chce socinternacionalistický spájať, čo sa raz navždy (chvála Bohu, Klausovi a Mečiarovi) po dobrom rozpojilo. Ak pán premiér zabudol, rozpojilo kvôli šovinistickým praktikám „našich českých priateľov“. Aj pri výbere reprezentantov v rôznych športoch, napríklad. Na to si už pán Galis a rôzni iní iniciátori spoločných líg nepamätáte?

Pri „spravodlivom“ delení federáciesme prišli o námorné lode, vlajku, slovenské umelecké diela a všeličo iné – aj na to ste zabudli? Po likvidácii Slovenského štátu v r.1945 sme prišli o devízové rezervy, pevnú menu a x životov len preto, že sme chceli spravodlivé usporiadanie pomerov – tak vznikli tzv. buržoázni nacionalisti – aj na toto ste vy „spojovatelia“ zabudli alebo to jednoducho hanebne ignorujete?

Česi sú na pokraji hospodárskeho krachu a z toho prameniaceho vážneho spoločenského konfliktu. Opäť chcete ťarchu ich problémov preniesť na bremená vlastných ľudí?

Rozdelili sme sa raz navždy a rozhodli sme sa pre samostatnosť, žime teda vedľa seba v priateľstve a v zhode. Raďme sa spoločne, pomáhajme si v rámci možností a ak už medzi dvoma ľuďmi prepukne láska, nebráňme jej. Toto by mali byť tie nadštandardné vzťahy. Ale vážme si predovšetkým vlastného štátu, svojej samostatnosti a slobody. A vy, pán Fico a celá slovenská vláda ste od nás dostali moc na to, aby ste našu samostatnosť a slobodu chránili a nie ju relativizovali, okliešťovali a nedaj Boh prehajdákali.

Takže, veľký pozor na akési „nadštandardné“ spájanie sa, pretože na toto, vážený pán premiér, nemáte od svojich občanov mandát!

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256011x
Priemerná čítanosť článkov: 2753x

Autor blogu

Kategórie