Založ si blog

Kto seje vietor do vzťahov väčšiny a Rómov

Televízia JOJ okrem odpadu, ktorým hojne kŕmi svojich divákov, občas prinesie aj čosi hodnotnejšie. Taká bola aj včerajšia diskusia o rómskom probléme. Že sa v nej názory na to, ako veci riešiť rôznia, je normálne a demokratické. Nie je však normálne ani demokratické to, čo v diskusii predvádzali akýsi Oravec z „III.sektora“ a Rómka Orgovánová, inak bývalá splnomocnenkyňa vlády SR pre rómsku komunitu. Tárali také nezmysly, že si človek nevdojak kládol otázku z ktorej planéty to medzi diskutujúcich práve prišli.

Podľa nich sme asi takmer všetci, celá majorita vrátane ministra Kaliňáka rasisti, ktorí Rómom nerozumejú a navrhovanými opatreniami ich vláda chce pripraviť o slobodu. Rómske deti sú odmalička diskriminované a nútiť ich chodiť riadne do školy, tobôž povinnú predškolskú prípravu, je nedemokratické, div nie barbarské. Rómovia sú, prosto, úbožiaci, ktorým treba len a len pomáhať . Ako? Nuž predsa postaviť im zadarmo byty, povinne ich zamestnať a najmä netrestať. Neznižovať im sociálne dávky, keď im ich už niet z čoho zvýšiť, prejaviť k nim viac empatie, tolerancie, pochopenia, atď., atp. Akoby nechápali, že nekritickou obhajobou tohto etnika mu robia medvediu službu.

Oni sú však vzdelaní a rozhľadení, vedia čo robia. Vedia, že eskalácia napätia medzi občanmi, nech sú akejkoľvek farby pleti, či náboženstva, nech hovoria akoukoľvek rečou, je veľmi nebezpečná „neriadená strela“. Preto musím tvrdo odsúdiť ich vystupovanie a pseudoargumenty. Vyzeralo to totiž tak, že oni chcú práve toto – vyvolať konflikt medzi „gadžami“ a Cigánmi.

Aký by to malo zmysel? Nuž, žiaden – iba, ak by konali na čísi pokyn. Napríklad na pokyn toho, kto má v úmysle dokázať, že Slováci sú nepolepšiteľní rasisti, nacionalisti a fašisti. Pamätáte si, vážení, kto to o nás vyhlasoval v deväťdesiatych rokoch, kto Slovensko prirovnával k čiernej diere na mape Európy? Ale, kto seje vietor, žne búrku.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.

hexagon, Banská Bystrica

Detské ihrisko, aké nikde inde na Slovensku nenájdete, je v Banskej Bystrici. Desaťročia chátralo, teraz ho zachraňujú

16.04.2024 07:00

Betónové šesťuholníkové tvárnice, z ktorých je komponované detské ihrisko s niekoľkými preliezačkami, osadili do Parku pod Pamätníkom SNP pred viac ako polstoročím. Unikátne dielo aktuálne obnovujú.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

ONLINE: Hlasovanie o pomoci Ukrajine v USA oddelia od balíka pre Izrael. Bez pomoci budú ruské útoky hrozivejšie

16.04.2024 06:10, aktualizované: 06:39

O vojenskej pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa nebude v americkej Snemovni reprezentantov hlasovať spolu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256388x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie