Založ si blog

Televízni bubáci Fico s Frešom

Bubáci, napadlo mi nevdojak pri sledovaní televíznej debaty premiéra Fica s Frešom. Tí dvaja skutočne vedia dodať ľuďom optimizmus do ťažkých dní, kam sa hrabe taký Dzurinda, ten sa vždy „nádejál“. A propagoval vieru v krajšie zajtrajšky, a pocit, že žijeme v šťastnej dobe – len čo je pravda. No títo ako ozajstní lídri, opravdiví štátnici? Ani náhodou – ak nemajú akýsi skrytý úmysel. A veruže majú!

Celá ich hodinová debata nebola o ničom inom, len o tom, že je zle a že bude ešte horšie. A preto, aby nenastala úplná katastrofa, koniec sveta – od toho sú tu oni, záchrancovia. A, pravdaže, Európska únia. Stačí len maličkosť, odovzdať jej , akýmsi Barossom, Von Rumpoyom a tisícom ich bezmenných a „bezzodpovedných“ poskokov, byrokratov, zvyšky našej suverenity!

O tom nás oni dvaja – Fico s Frešom, podprahovo presviedčali, vlastne garantujú (im) , že to urobia za nás aj bez nášho splnomocnenia, bez referenda.

Má skutočne reálny základ ich strašenie, že krach € by znamenal pre nás katastrofu? Nefandím vonkoncom Sulíkovi, ale som presvedčený, že nie. Pozrime sa reálne, čo by sa vlastne stalo, keby euro ako mena krachlo, keby štáty eurozóny zostali členmi EÚ a vrátili k svojim pôvodným národným menám.

1. Klesol by rapídne počet škodlivej, cudzopasnej, byrokracie najmä v rámci EÚ ale aj v nezanedbateľnej miere v členských štátoch. (odhadujem, že len na Slovensku by z tohto dôvodu pribudlo cca 10 tis. nezamestnaných – za čo buď Bohu a takémuto rozhodnutiu vďaka.

2. Znovu zavedenie národných mien by malo reálne náklady, ktoré by však boli „zanedbateľné“ v porovnaní s automatickým zvýšením zodpovednosti za rozpočtové hospodárenie vo všetkých členských štátov a z toho vyplývajúci nárast konkurencie schopnosti EÚ. Odišli by preto vari Volkswagen, Peugeot, či Samsung kamsi inde? A kde, prosím vás? Kde inde mimo Slovenska sa nájde taka vzdelaná a pritom otrocky poslušná a za almužnu doslova slúžiaca (nie pracujúca) pracovná sila?

3. Nemáme sa prečo obávať ani menovej reformy. Prišli by pri nej o peniaze len tí, čo ich majú – jednotlivci, nie štáty. Malo by byť aj pre politikov celkom pochopiteľné, že by sa týkala len boháčov a superboháčov. Po slovensky povedané, goríl a supergoríl – a nebolo by, povedané s nadsádzkou, potrebné draho platiť početný vyšetrovací tím.

Nebola by potrebná ani chystaná (žiaľ, iba propagačná) milionárska daň. Preto sa Frešo tak veľmi usiloval Fica presvedčiť, že sú „na jednej lodi“ (a ani nemusel). Pochopili sme to aj my – áno, sú!

Našli by sa aj iné, veľmi racionálne dôvody na to, aby sme sa vrátili k EÚ takej, akú mali na mysli jej základatelia Schumann a Adenauer, ale myslím, že tieto tri zodpovedným voličom postačia aby vedeli ako ďalej.

Nesmieme sa nechať už viac vyciciavať žiadnou – ani tzv. socialistickou vládou. Ona nech berie kapitál tam, kde je, kde ho spoločne s tzv. pravicou umožnila počas dvadsať rokov „premiestniť“ a Fico nech prestane národ strašiť, že bude ešte horšie. Horšie totiž môže byť už iba jemu, Frešovi, a im podobným – nám nie. Či budeme vo vrecku s eurom alebo s korunou. Horšie by bolo už iba to, keby sme zapreli samých seba a odhlasovali si vlastný zánik. A to, hádam, nedopustíme, bratia Slováci!

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

zuby, zubár, čeľustný ortopéd, strojček, zubný strojček

Najvychytenejšie destinácie zubnej turistiky: Hrozí exodus Slovákov za lacnejším chrupom? Pozor na riziká, hovoria experti

25.04.2024 05:00

Kým pre našincov sú často výhodnejšie ceny za hranicami, za slovenskými zubármi cestujú pacienti aj z USA.

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256588x
Priemerná čítanosť článkov: 2759x

Autor blogu

Kategórie