Založ si blog

Keby som bol Kaliňákom

Ministerstvo vnútra SR, okrem iných kompetencií a povinností, má vykonávať aj dozor nad používaním štátnych symbolov orgánmi štátnej správy (a tiež samosprávy). Má vykonávať, lenže nevykonáva. U Dzurindovcov, ktorí nechceli tento štát, to bolo samozrejmé „pravidlo“, ktoré sme, voľky nevoľky, museli rešpektovať, pretože iné nám nezostávalo – keď sme si tak „zvolili“. No Kaliňák je, alebo by mal byť, predsa „iné kafe“ ako tí, ktorí boli proti „tejto ústave“, lenže, žiaľ, nie je. Hrdí sa, spoločne so svojim šéfom a Paškom, svojim národovectvom, ale o ich úprimnosti možno oprávnene pochybovať napr. už aj preto, že im neprekáža trojfarebná handra, kedysi zástava, ktorá plápolá na priečelí Ministerstva financií – diváci SRTV to mohli vidieť vo včerajších správach. To veru dobré meno Slovensku, ale ani Ficovej vláde nerobí. Že by až takým držgrošom bol Kažimír, aby nedal pár eur (aj zo svojich) na novú slovenskú zástavu? Pravdepodobnejšie je, že si tú, ktorá visí na jeho úrade jednoducho nevšimol. Lenže, všimnúť si mal, sto dní jeho ministrovania (alebo iba miništrovania?) už dávno uplynulo.

Rovnaká ak nie ešte horšia situácia je na mnohých iných orgánoch štátnej správy. Páni štátni úradníci bez hanby berú svoje nemalé platy, ale povinnosti si plniť odmietajú. Základnou povinnosťou štátneho úradníka je predsa loajalita k vlastnému štátu. Tá sa navonok prezentuje o.i. úctou k štátnym symbolom. Popozerajte sa po Bratislave, čudnom to hlavnom meste Slovenska, ako bezútešne to na mnohých štátnych ustanovizniach s vlajkovou výzdobou vyzerá. Je to doslova potupa Slovenska,(možno cielená a naplánovaná) no pán Kaliňák a jeho adlatusi akoby tam ani nebyvali. Ale nielen Bratislava, aj na slovenskom vidieku je rovnaká a v mnohých prípadoch ešte horšia situácia. Akú úctu má k svojmu štátu a zamestnávateľovi, napríklad, šéf (alebo) šéfka Štátneho archívu v Bytči -priamy podriadený ministra vnútra- kde už niekoľko rokov visí z obloka neopratá onuca, kedysi asi štátna vlajka? A Kaliňák a žiaden kompetentný nič. Za takejto situácie nám veru ani desať Svätoplukov na bratislavskom hrade národné povedomie a hrdosť veľmi nepozdvihne.

Takže, vážený pán minister vnútra, keby som bol Vami, neukoloval by som iba dopravných (a propagačne aj iných) policajtov, ale urobil by som jednu veľkú raziu po štátnych úradoch. A hneď by som bol v obraze kto je kto – podľa toho, akú úctu šéfovia týchto úradov prechovávajú k štátnym symbolom. Je to jednoduché a veľavravné.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256456x
Priemerná čítanosť článkov: 2758x

Autor blogu

Kategórie