Založ si blog

Kto po Fígeľovi?

Súčasný predseda KDH by mal z viacerých príčin sedieť v chládku – o tom dnes vari už nik na Slovensku nepochybuje, iba ak on sám a jeho dosť početné rodinné „prisavky“. Lenže, on si naďalej hovie dokonca na podpredsedníckej stoličke v NR SR, čo je skutočne obrovská hanba pre celé Slovensko. Môže byť vôbec ešte skorumpovanejší štát?

No, ak Boh dá, že spravodlivosť raz aj zvíťazí, kto po ňom „povedie“ KDH?
Z nemnohých, ktorí sa cítia byť povolaní, jeden „má taký zarudlý nos, že ani rudý prápor si nepamätám červenší“. Napokon, odskúšali si ho a stačilo. Druhého – vlastne toho celkom prvého- návrat neláka, má vyššie ambície a ciele – nech Boh ochraňuje pred nim Slovensko. Ak sa Všemohúci nad nami zľutuje a uchráni nás pred týmto „objaviteľom Matry“ na prezidentskom stolci, Jano si bude musieť aj naďalej na chlieb svoj každodenný zarábať „v potu tváre“ zhadzovaním ľudí z parapetov okien. Možno si potom nájde cestu späť do lona strany, ktorú „porodil“. To by však bol jej koniec, aký si ľudia, ktorí jej napriek všetkému veria, nezaslúžia.

Tretí, aj štvrtý z „veľkých mužov KDH“, ktorí sa netajili svojimi vodcovskými ambíciami, z tejto strany zdrhli, prvý z nich už dávno, druhý nedávno. Boli netrpezliví, nemohli sa dočkať svojej šance. Ženy, ktoré sa v KDH zviditeľnili, nie sú, pri všetkej úcte k nežnému pohlaviu, nič moc, napokon to uznávajú oni samotné. Vrcholom ich kariéry je Európsky parlament. A mladej krvi v KDH niet. Bol by tam bystrický Napoleon, lenže ten chcel kedysi dávno spolupracovať s HZDS, čím úplne stratil dôveru „veľrady“ a tým aj svoju stranícku budúcnosť. Nuž, nech hľadám, ako hľadám, zostáva už len jediný. Čistý, nepoškvrnený, „renomovaný ústavný právnik“. O tom, akou ohromnou osobnou charizmou disponuje, nemožno vôbec pochybovať , veď sa teší vo verejnosti prezývke „psí čumák“.

Z možných alternatív to bude tá najlepšia voľba. Dožičme ho KDH – za to všetko čo jeho doterajší lídri postvárali „pre Slovensko“ (aj pre rk cirkev) – ani SMK by sa nemusela za to od hanby „zelenať“.

A ak po voľbách v r. 2016 už KDH v parlamente nebude, nič to za to, napokon iný osud si ani nezaslúži – na rozdiel od HZDS, napríklad.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256538x
Priemerná čítanosť článkov: 2758x

Autor blogu

Kategórie