Založ si blog

Falošní ľudomili, pijavice a štátny rozpočet

Predseda KDH Fígeľ, keď bol pristihnutý, „rozhodol sa“ že vráti (?) spolovice ukradnutý byt akejsi dobročinnej organizácii. Dlhoročný člen KDH a bývalý generálny riaditeľ Slovenských železníc, keď bol pristihnutý, po dlhom váhaní sa rozhodol „vrátiť“ 170 tis. € bližšie nešpecifikovaným dobročinným organizáciám (potom nás, vraj, bude informovať). Marcela Hrdá, členka KDH a bývalá šéfka Slovenskej pošty možno vráti(?) 178 tis.€ ktovie komu, len nie štátu. Všetci tvrdia, že si zaslúžili, ale napriek tomu „vrátia“. Len sa im nechce vrátiť peniažky tomu, koho ogabali, štátu. Aby tak nemuseli urobiť, stali sa z nich zrazu štedrí ľudomilmi – chcú dať na dobročinnosť, charitu. Lenže na dobročinnosť sa dáva z vlastného, z toho čo človeku patrí podľa Božieho i svetského práva, nie z cudzieho! Tak, ako dávajú na charitu a dobročinnosť bežní občania a na rozdiel od tejto kadehackej „smotánky“ aj bežní kadehaci.

Na dieru v rozpočte by to Ficovi zrejme nestačilo, no keby načrel do svojich radov, tam by našiel to, čo by mu ešte chýbalo. Stačí, aby členovia dozorných a správnych rád dnes ešte – chvála Bohu – štátnych podnikov vykonávali svoje funkcie čestne – teda dobre a bezplatne, prípadne za štatistický uvádzaný priemerný plat v NH. Lebo odmeny, aké si nadeľujú sú do neba volajúcou drzosťou a skrivodlivosťou voči nám, občanom, ktorí bojujú o holé prežitie. Podľa zverejnených informácií tí najmenej platení, členovia správnej rady pofiderného „Ústavu pamäti národa“, berú mesačnú odmenu 1500.-€ . A to ani nemusia prísť na zasadnutie, ktoré je iba jeden krát mesačne. (Preto práve v týchto dňoch prebieha v NR SR taký boj o dve „prázdne“ korytá v tejto rade.) Podstatne viac berú stranícki vyvolenci (tento krát smerácki) v dozorných radách plynárni, elektrárni, teplárni a inde!

Ale o tomto panuje „naprieč politickým spektrom zhoda“ – nik nenapadá súčasnú prax, nik nežiada nápravu, nik z opozície, ani „obyčajní ľudia“ neupozornia Fica na túto vskutku nezanedbateľnú rezervu v príjmoch do ŠR, veď čo keď raz prídu na rad aj oni? A predsa, z nej by bolo možno, prinajmenšom, uspokojiť nároky zdravotníkov, či škandalózne úboho platených vysokoškolských profesorov a docentov. Lenže, z čoho potom odmeniť svojich verných? Mohli by sa z nich stáť mnohí neverní – ako u Mečiara.

Nemôže byť v tomto štáte dobre, pokiaľ politické strany budú iba združeniami pijavíc, ktoré bojujú medzi sebou pod rôznymi prápormi, ale s rovnakým cieľom – vysať národ do poslednej kvapky krvi! Takéto pijavice sa prisali aj na Fica a tak sa zdá, že boj s nimi už, žiaľ, nezvláda. Tak nám pán Boh pomáhaj.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256227x
Priemerná čítanosť článkov: 2755x

Autor blogu

Kategórie