Založ si blog

O pravde a spravodlivosti

Ku „kauze Bezák sa už nechcem vyjadrovať, no vrcholne sprosté urážky na moju adresu od istých „debatérov“ ma prinútili zamyslieť sa opäť nad pojmami, akými sú pre všetkých civilizovaných, duševne zdravých ľudí –veriacich i nevercov- pojmy PRAVDA a SPRAVODLIVOSŤ. Na nich je založená nielen viera, ale aj naša civilizácia. Klame o nich a ohýba ich politika, čo berieme, žiaľ, ako prirodzený jav, „gorily“ u ktorých sa nám to – ak nie sme priamo zainteresovaní – nepáči a občas proti tomu nesmelo protestujeme. Žiaľ, pravdu a spravodlivosť ohýbajú podľa svojich „potrieb“ aj niektorí „debatéri“ k blogom v „Pravde“ – najmä tí, ktorí blogujú nielen tu, ale všade kde sa dá a to je znepokojujúce. Svedčí to, žiaľ, aj o schopnosti národa odolávať mainstémovým „pravdám“.

Podľa nich arcibiskup Sokol bol eštebák, rozkrádal cirkevný majetok a je „teplý“. Bez dôkazov, bez súdneho rozhodnutia, bez akéhokoľvek stanoviska Vatikánu. Uverili pochybnému Mikloškovi a hlásajú to verejne, ako jedinú pravdu – bez dôkazov a bez hanby. To, že medzi tzv. signatármi akcie „Za Bezáka a proti Sokolovi“ je niekoľko eštebákov rovnako „evidovaných“ ako Sokol, neberú do úvahy. Jednoducho, keď sú to „ich ľudia“ , môžu byť zrejme aj vrahmi – sú predsa ICH ľudia. No, kto vyjadrí iný názor, je Sokolov „spolunocľažník, idiot, protivný hmyz, ktorý treba rozmliaždiť, zlikvidovať, aby viac neotravoval.
Taká je ich „demokracia“, takú do nich „naočkovali“ tzv. „slušní ľudia“ – ľudia.

Nevedomí horlivci „za spravodlivosť“ odmietajú rozmýšľať a neuvedomujú si, že sú iba marionetky v rukách týchto manipulátorov, ktorí sa už dvadsať rokov pokúšajú zlikvidovať samostatné a už len „zvrchované“ Slovensko. Stavajú sochy Masarykovi, Márii Terézii, a tiež Štefánikovi – ako zváračovi. Áno, to mala byť jeho úloha, „zvariť Slovákov s Čechmi“! Keď to odmietol, zomrel. Ale blud, že bol „zváračom“ bolo treba zvečniť. A kde inde ako pred SND! A v Historickom ústave SAV je treba držať hoci aj dôchodcov, ktorí sú ochotní mierne modifikovanú „teóriu“ o „československom národe“ verejne a bez začervenania sa hlásať!

Toto nie je o národnostnej neznášanlivosti! Mám rád Čechov, ako skutočne najpríbuznejší národ, ktorý nám v histórii veľmi pomohol – na to nesmieme zabúdať. Ale nemám rád tzv. čechúňov, Slovákov, ktorí sa nasilu tlačia Čechom do zadku, (o čo Česi ani nestoja) aby získali akési brebendy na úkor schopnejších – ako kedysi napr. Vavro Šrobár . A takí sú naši „Čechoslováci“. Každý súdny človek by si mal položiť otázku, prečo práve oni – a k tomu ateisti – sú na čele Bezákovych obhajcov.

Okrem toho, dnes je už 21.storočie, naši čechoslovaci akoby túto „časovú dimenziu“ problému nevnímali, akoby nechápali, že jednoducho návrat k Československu v akejkoľvek „mutácii“ už nie je možný. A tak iba „smradia“ a otravujú národ čím sa dá. Využijú k tomu každú príležitosť, napríklad aj demokratizáciu rk.cirkvi na Slovensku. Tak im Bezák pomáhaj!

Lenže vy, milí „debatéri“ zamýšľajte sa a uvažujte. Pripusťte argumenty aj keď vám nie sú práve po vôli a poctivo hľadajte PRAVDU. Bez nej nemôžete byť SPRAVODLIVÍ.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo mláďa medveďa hnedého

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256458x
Priemerná čítanosť článkov: 2758x

Autor blogu

Kategórie