Založ si blog

O „vtákoch“ naposledy

Emeritný arcibiskup Sokol bol podľa zástancov odvolaného a (omylom povolaného) arcibiskupa Bezáka „pekný vták“. Tých, ktorí ma upodozrievajú, že som jeho „držiteľ briliantového prsteňa“ ubezpečujem, že nie a že od jeho Eminencie som bol vždy ako aj dnes na hony vzdialený. Keď ho začali napadať kvôli tomu či onomu, všímal som si, kto tak koná, z koho to pochádza a zistil som, že od tých, ktorým vôbec neprekážalo, že zosnulý biskup Baláž chcel predať do zahraničia obraz, národnú kultúrnu pamiatku, na čo nemal právo. Práve naopak, tí, ktorí chceli a chcú „ukrižovať“ Sokola, Baláža bránili. Spustili hanebnú ohováračskú kampaň proti SIS a vtedajšej vláde SR, najmä V.Mečiarovi. Nepresvedčili ich žiadne dôkazy o vine a nepotrebovali žiadne dôkazy na to, aby navždy a rázne odsúdili a zatratili nevinných.

Dnes títo ľudia sú opäť zástavníkmi oddielov „spravodlivo“ rozhorčených a protestujúcich veriacich, ktorí vyrukovali do boja proti pápežovi tak vehementne, že sa poľakala aj samotná KBS. To je významný fakt, ktorý si nevšimne len absolútny ignorant „pravdy“ za ktorú tak horlí.

Jednoznačný záver sa nuká sám: Kauza Baláž bola jasne namierená proti Slovensku, mala poškodiť, očierniť pred svetom jeho vládu a súčasne aj cirkev. Kauza Sokol bola de facto pokračovaním snahy poškodiť človeka, ktorý ako jeden z mála cirkevných hodnostárov otvorene podporoval vznik Slovenskej republiky (na rozdiel od Baláža a Bezáka) a cez jeho osobu súčasne aj cirkev, ktorá sa za jeho éry pomaly vymaňovala z pavučiny čechoslovakizmu. Práve toto jej títo „protagonisti“ nemohli odpustiť – na Slovensku odhadujem ich celkový počet na 200 ( cca 30 rodín ).

Dnes sa im naskytla opäť príležitosť zvaná „Bezák“. Čerta ide týmto čechoslovakistom, nepriateľom samostatného Slovenska a skalopevným ateistom, o človeka menom Bezák, tobož o arcibiskupa alebo o pravdu – veď žiadnej okrem tej svojej, pomýlenej, neveria. Sú to pekni vtáci, ktorí útokom na pápeža, utočia na spoľahlivého a verného spojenca Slovenska a takto rafinovane, ako je ich zvykom, útočia proti Slovensku, spochybňujúc jeho dobré meno vo Vatikáne.

Arcibiskup Bezák pri vysviacke prisahal absolútnu poslušnosť cirkevnej vrchnosti, nuž prečo túto prísahu vedome porušil? To je neospravedlniteľné! A nepochopiteľné, ak súčasne tvrdi, že si nie je vedomý žiadneho pochybenia. Vysvetlenie tohto konania môže byť len jediné – je tak jasné, že ho ani vysloviť.

Bez ohľadu na Ďalší vývoj, toto sú moje posledné slova ku „kauze Bezák“.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256490x
Priemerná čítanosť článkov: 2758x

Autor blogu

Kategórie