Založ si blog

Keby to mysleli Fico s Gašparovičom úprimne

V rozpočte je diera x miliónov, či viac ako miliarda €, tvrdí minister financií a nemáme najmenší dôvod mu neveriť. A verím aj tomu, že sa mu tieto chýbajúce „zdroje“ ťažko hľadajú. O tom, čo chápe prostý ovčan by nemali pochybovať ani náš „sociálne citiaci prezident, a ľavicový predseda vlády, ba ani poslanci, no aká je napriek tomu skutočnosť? Len čo sa dostali k moci, strašia nás, všetci do jedného, že bude horšie a inak sa vraj nedá.

Pravda je však taká, že sa dá! A veľmi jednoducho. Čo keby chýbajúce zdroje začali hľadať vo vlastných vreckách? Čo keby pán prezident venoval jeden svoj plat do štátnej kasy a vyzval k takémuto kroku aj všetkých svojich zamestnancov, vládu, poslancov a všetkých štátnych zamestnancov s platom vyšším ako je vykazovaný priemerný zárobok v NH? To mu nenapadlo? Zato finále hokejovej ligy si újsť nenechal. Krásne to svedectvo o jeho sociálnom cítení aj národnom myslení. Nič také nenapadlo ani Ficovi ani Paškovi, ani obyčajnému Matovičovi, ani nikomu inému – takí sú to vtáci.

Naše VUC, mestá a obce lamentujú, že nemajú dostatok zdrojov na financovanie sociálnych zariadení, od chudákov dôchodcov ťahajú aj posledný cent a kašľú pritom na to, že im nezostane ani cent, napríklad, na lieky. Lékári chcú viac, dokonca ich cieľom je „trojnásobok“, zdravotné sestry sa nenechávajú zahanbiť, každá chce tiež viac (iba časť z nich si skutočne aj zaslúži), no a primátorom sa máli aj plat na úrovni predsedu vlády, kdežeby sa oni vzdali čo len jedného eura. Ani starostom – česť 2,3 výnimkám- a pravdaže, ani premnoženým vuckárským či miestnym poslancom dosiaľ nenapadlo vzdať sa v prospech potrebných jediného platu, či jedinej „odmeny“, ktorú inkasujú za účasť na zasadnutiach MZ, či rôznych komisií. Každý len tára, že anonymne prispieva na dobročinnosť! Klamári!

Máme novú vládu, ľavicovú, no jej skutočné, nie to vo voľbách deklarované sociálne cítenie je ako to prezidentovo – na hanbu! V takomto prostredí sa celkom prirodzene darí len a len „gorilám“, pre ktoré je všetkým „zisk za každú cenu“ a morálka, národ, štát, slobodný občan, sú iba prázdne, bezobsažné, slová. Lenže, páni súdruhovia, nezabúdajte, že každý hrniec, keď sa pod ním stále iba prikuruje, raz prekypí.

Skúste to radšej s tým jedným platom, podarujte ho štátnemu rozpočtu. Je jedno kto začne, možno by mohol ako prvý minister financií, keď už najvyššia morálna autorita štátu na to nemá dosť morálky, citu alebo empatie k národu.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256455x
Priemerná čítanosť článkov: 2758x

Autor blogu

Kategórie