Založ si blog

Čo občan potrebuje a očakáva

Fico sa radí o programovom vyhlásení vlády s takými aj onakými partnermi, no SME to nestačí, vyčíta mu, že nepozval k okrúhlemu stolu vraj zástupcov mimovládnych organizácií. Len ktoré by mali byť tými zástupcami vari dvoch tisícoviek organizácií a spolkov, to už akosi zabudli uviesť. Ukazuje sa, že SME-tiari jednoducho Fica nevedia stráviť , ale to je ich problém. Problémy väčšiny ľudí na Slovensku sú diametrálne neSMEtiarské a je ich viac ako patričiek na Fígľovom ruženci. Ktovie či „sociálni partneri“ vlády sú aj sociálnymi partnermi skutočne obyčajných ľudí a či Ficovi radili aj v našom záujme.

Viem, že Fico si sotva všimne môj blog – bolo by zlé, keby mal v týchto dňoch na to čas- ale niekto, kto môže, by mu mohol pošepnúť, že slovenský občan by mu bol neskonale vďačný za týchto sedem každodenných istôt:

1. Istotu, že o jeho osobnú bezpečnosť sa budú starať bezúhonní policajti a sudcovia a že nedovolia, aby prišiel podvodným spôsobom o majetok zarobený poctivou prácou.
2. Istotu, že štát bude skutočným ochrancom spoločného majetku, že tento majetok ochráni pred korupčníkmi, protekcionarmi a darebákmi zahniezdenými vo vysokých štátnych, verejných a politických funkciách.
3. Istotu, že s pomocou štátu sa vždy, keď to bude treba, domôže spravodlivej mzdy a slušného zachádzania od svojich zamestnávateľov.
4. Istotu, že v starobe nebude odkázaný na milosrdenstvo dobrodincov, ale že dostane spravodlivý dôchodok, ktorý mu vystačí na slušné živobytie a potrebnú zdravotnú starostlivosť.
5. Istotu, že jeho dieťa sa bude môcť slobodne vyvíjať v zdravom životnom prostredí a bezplatne sa vzdelávať na štátnych školách od základného až po vysokoškolské štúdium.
6. Istotu, že náboženské alebo inak sexuálne, filozofický, politický, národnostne orientované menšiny nebudú zvýhodňované za žiadnych okolností žiadnymi nadprávami.
7. Istotu, že vláda bude konať vždy len v záujme štátu a národa.

Ak by len týchto 7 istôt bolo programom Ficovej vlády, občania, obyčajní ľudia budú spokojní.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256250x
Priemerná čítanosť článkov: 2755x

Autor blogu

Kategórie