Založ si blog

Svet je v pohybe, už sa nezastaví

Francúzsky ľavicový prezidentský kandidát F.Holland sľubuje voličom, že zdaní príjmy nad 1 mil € ročne 75%-nou daňou, Pravičiar Sarkozy po svojom zvolení uvalil na príjmy bohatých daň 45%. Taká bola a je realita vo Francúzsku. A ako to vyzerá teraz, pred voľbami, na Slovensku?

Mikloš a Sulík  tvrdo trvajú na rovnej dani, ktorá enormne zvýhodňuje bohatých a zaťažuje, ba likviduje, stredný stav a štát ako taký. Farizej (veľký Muftifigliar), kráčajúc verne v šlapajách J.Č. sa vyjadruje presne ako on, teda,  ani tak, ani tak. Matovič nemá na takéto „triviality“ čas, mýlne sa domnievajúc, že hulvátske správanie a „detektor“ mu prinesú viac pozornosti od voličov.

A čo ľavica? Deklaruje sa k nej akási pofiderná 99-ka. Aká úprimná je jej snaha urobiť čosi pre skutočných 99% občanov, viedieť práve z toho, že ich ani nenapadlo progresívne zdanenie multigoríl, veď by museli zdaňovať sami seba. 

Ak nerátame komunistov, (nedostanú sa do parlamentu), za ľavicovú stranu sa deklaruje už iba Smer SD. A čo má v programe Fico? Ako chce zdaniť bohatých? Vraj príjem každého, kto zarobí viac ako tri tisíc € mesačne, bude zdanený  25%. Takúto daň zaplatí aj každý multimilionár. Nuž, veru nič neusvedčuje   Fica z toho, že je v područí veľkokapitálu viac,ako práve jeho prísľub takéhoto „progresívneho“ zdanenia. 

Opakujem, pravičiar Sarkozy si trúfol zdaniť svojich multi 45% daňou, ľavičiar Holland im sľubuje 75% -nú daň a náš „ľavičiar“ Fico im chce napariť smiešných 25%. Aby čosi získal, chce touto sadzbou zdaňovať aj príjmy strednej vrstvy a týmto ju proletarizovať. Ďakujem pekne za takúto ľavicu.

Ak chce niekto namietať, že boháči by od nás ušli do daňových rajov, existujú riešenia aby neodišli (napr. reinvestícia časti zisku a odpísanie tejto časti z dane), no treba súčasne povedať, nech si len idú, nebudeme za nimi smútiť.  Ani tam dlho nepobudnú, pretože svet je v pohybe a už sa nezastaví.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256253x
Priemerná čítanosť článkov: 2755x

Autor blogu

Kategórie