Založ si blog

Náš pán prezident

Nášho pána prezidenta sme si zvolili, pretože sme mu uverili, že myslí národne a cíti sociálne.

O tom, že bude konať rozumne sme vôbec nepochybovali. Už dávnejšie sa ukazuje, že to bola chyba. Napríklad, nebolo vôbec rozumné, „legalizovať“ ďalšie zotročovanie zamestnancov zamestnávateľmi, no on, podpisom novely Zákonníka práce, to urobil.  

Človek nemusí byť poľovníkom, aby mu bolo jasné, že nie je rozumné nechávať v revíre pôsobiť škodnú, tobôž ju chrániť. Náš pán prezident, vášnivý poľovník, však zavádza na Slovensku nové móresy. Nielenže nechal vo svojom „revíre“ pôsobiť celé stádo škodnej (vládu), ale aj superškodnú, (Mikloša) hoci na škody, ktoré spôsobuje ho jeho „priatelia“ osobitne upozornili.

Zdá sa, že náš pán prezident má len jediný problém – Čenteša. Žiadne gorily, ho nevyvedú z miery a nevyvedie ho z miery ani pretlak pary v hrnci zvanom Slovensko, hoci mu už nadskakuje na  sporáku. Akoby ho väčšmi ho znepokojovala mizerná hra  hokejistov ŠK Slovan, ako nezamestnanosť státisícov a hlad a bieda miliónov Slovákov.

Dobrovoľne na seba zobral bremeno výkonnej moci, no zabudol pritom, že preberá nielen právomoci, ale aj zodpovednosť za kompetentný výkon vlády. Ukazuje sa, že na takýto rozsah povinností nie je ako osoba mentálne vybavený (jeho Kancelária taktiež).

Pán prezident je pohodový človek a keďže jeho národné myslenie i sociálne cítenie mu začali v týchto krízových časoch narúšať pokojný spánok, odložil ich. Napokon, v úrade pomaly končí, tak načo si komplikovať život, keď vie že oňho bude dobre postarané aj keby polovica národa od hladu pomrela.

Škoda, že sa nám ani tretí prezident nevydaril. Asi by bolo vhodné už teraz začať hľadať kandidáta na tento úrad mimo politických strán a ľudí, ktorí sú s politickými stranami spätí svojou minulosťou.

Radičová a Čarnogurský nedotknuteľní

25.03.2013

Napísal som kritický ale veľmi slušný článoček o Radičovej a jej zmysle pre spravodlivosť. Stiahli mi ho z blogu – vraj som v ňom kohosi urážal. Upravil som ho, podľa ich želania, no aj tak ho neuverejnili „súdruhovia“. Pred časom som napísal kritický čosi na adresu J. Čarnogurského a stalo sa to isté. Vychádza mi z toho, že Čarnogurský a najmä Radičová sú [...]

Radičová, to by bola prezidentka – na zaplakanie

20.03.2013

Fico dal opäť uzrieť svetlo sveta plastike Ignáca Bizmayera, umelca, ktorý sa nikdy nehanbil za svoj slovenský pôvod a národ. Preto vytvoril nádhernú plastiku na motív jánošíkovskej legendy. Vraj na objednávku vtedajšieho predsedu vlády Colotku. Radičovej prekážala, chcela ju dať úplne zničiť. Prejavila tak naplno svoj zavrhnutia hodný charakter -skutočná [...]

Kto (čo) zastaví Čentéša

19.03.2013

Čentéš, len čo zistil, že na Ústavnom súde SR by sa veci mohli pohnúť dopredu, vyrukoval s ďalšou námietkou na zaujatosť voči jeho osobe – tento krát predsedníčky US. Mohol by tento (vraj) docent – teda možno predpokladať, že je to muž s aspoň priemerným IQ – mať stokrát pravdu, no svojim arogantným domáhaním sa funkcie GP spôsobil, že som sa stal [...]

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 93
Celková čítanosť: 256550x
Priemerná čítanosť článkov: 2759x

Autor blogu

Kategórie